Pētersone: Muitas un Finanšu policiju apvienos ne ātrāk kā nākamgad

© F64

2.lapa

VID vadītāja norādīja, ka Finanšu policijas pārvaldes un Muitas policijas pārvaldes darbu ietekmē arī dienesta kapacitāte. Lielākas problēmas esot Finanšu policijas pārvaldē, mazāk Muitas policijas pārvaldē.

"Varam pārcelt, rotēt cilvēkus, bet kādam ir jāstājas vietā. Diemžēl kadru kalve nav tāda, ka būtu gatavi speciālisti nākt un strādāt ar ekonomiskajiem noziegumiem," sacīja Pētersone.

Viņa cerības saistot ar Rīgas Tehniskajā universitātē īstenoto Muitas un nodokļu administrēšanas programmu, kuras absolventus varētu iesaistīt minētajās struktūrvienībās. Tomēr arī šādā gadījumā esot jārēķinās, ka paies laiks, līdz viņi kļūs par kvalificētiem darbiniekiem.

Kā ziņots, īstenojot pasākumus VID darbības efektivitātes uzlabošanai un korupcijas risku mazināšanai, Finanšu policijas pārvalde un Muitas policijas pārvalde tiks apvienotas vienā struktūrvienībā - Nodokļu policijas pārvaldē. Patlaban tiekot gatavoti grozījumi normatīvajos aktos.

Līdz tam veikta rotācija Finanšu policijas pārvaldes un Muitas policijas pārvaldes vadībā - iepriekšējais Finanšu policijas pārvaldes direktors Kaspars Podiņš un viņa vietnieks Dairis Aniņš iecelti Muitas policijas pārvaldes vadītāju amatos, savukārt iepriekšējais Muitas policijas pārvaldes direktors Edijs Ceipe un viņa vietnieks Jānis Boroviks iecelti Finanšu policijas pārvaldes vadītāju amatos.

Svarīgākais