Pētersone: Muitas un Finanšu policiju apvienos ne ātrāk kā nākamgad

© F64

Ņemot vērā, ka jāgroza vairāki likumi, Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Finanšu policijas pārvaldes un Muitas policijas pārvaldes apvienošana Nodokļu policijas pārvaldē optimistiskākajā gadījumā varētu tikt īstenota no nākamā gada, intervijā LNT raidījumā "900 sekundes" sacīja VID ģenerāldirektore Ināra Pētersone.

Viņa norādīja, ka tas ir atkarīgs no politiķiem. VID esot iesniedzis grozījumu projektu paketi un pamatojumu ar "plusiem un mīnusiem". Pēc Pētersones teiktā, ir jāgroza 17-18 normatīvie akti - gan Ministru kabineta noteikumi, gan likumi. Kad būs atrisināts šis juridiskais jautājums un likumu grozījumi pieņemti vismaz 1.lasījumā, VID būs vēl jārisina organizatoriskie jautājumi.

Pētersone arī informēja, ka viņas vietnieks noziedzības apkarošanas jomā Kaspars Čerņeckis, kura pārraudzībā līdz šim bija Finanšu policijas pārvalde un Muitas policijas pārvalde un kuru nolemts pārcelt VID Nodokļu parādu piedziņas pārvaldes direktora amatā, jaunā amata pienākumus sāks pildīt no 23.maija. Attiecībā uz vietnieka amata kandidātiem nekādas sarunas par konkrētiem uzvārdiem neesot bijušas, bet Pētersone nevarēja pateikt, vai tiks rīkots konkurss, vai arī tas būs cilvēks no VID iekšienes.

Kamēr nav atrasts vietnieks, Muitas policija un Finanšu policija būs Pētersones pārraudzībā.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Latvijā

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Jūrmalas iecirkņa amatpersonas meklē bezvēsts prombūtnē esošo 2000. gadā dzimušo Emīlu Ediju Soroku. Vīrietis 28. septembrī ap pulksten 15.50 kopā ar draugu devās uz Rīgu. Kopš tā brīža nav zināma viņa atrašanās vieta.

Svarīgākais