Ļaudis ironizē, kāda izskatīsies Rīga pēc bēgļu ierašanās

© facebook

Sakarā ar Eiropas migrantu krīzes kontekstā pieņemto valdības lēmumu par brīvprātīgu 776 bēgļu uzņemšanu Latvijā daudzi latvieši noraizējušies, kāda nākotne sagaidāma tuvāko dekāžu laikā.

Lielu popularitāti sociālajā tīklā facebook izpelnījusies bilde, kurā redzama Rīgas pils panorāma, ar datorprogrammas palīdzību papildināta ar Turcijas galvaspilsētā, Stambulā esošo Sultāna Ahmeda mošejas* attēlu.

Kamēr daudzi sociālo tīklu lietotāji šausminās, ka šī bilde ir ārkārtīgi satraucoša un pauž savu kritiku pret bēgļu uzņemšanu Latvijā, tikmēr atrodas pa kādam, kuri ironizē – tie patiešām neiebilstu pret šāda, ārkārtīgi skaista kultūras pieminekļa parādīšanos Rīga.

Uzziņai:

Sultāna Ahmeda mošeja (turku: Sultanahmet Camii) ir vēsturiski nozīmīga mošeja Turcijas galvaspilsētā Stambulā. Šī mošeja, tāpat kā vairākas citas, tiek saukta par Zilo mošeju, jo tās apdare veidota no flīzēm ar zilu ornamentu apgleznojumiem. Mošeja celta no 1609. līdz 1616. gadam, sultāna Ahmeda I valdīšanas laikā. Tā pat kā citām mošejām, arī šīs mošejas kompleksā ietilpst kapličas, medrese un slimnīca. Sultāna Ahmeda mošeja ir viena no Stambulas galvenajām tūristu apskates vietām.

Informācija ņemta no lv.wikipedia.org.

Svarīgākais