Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Labestības dienas akcijas ietvaros saziedoti 185 260 eiro

© F64

Labdarības akcijas Labestības diena ievaros kopumā saziedoti 185 260 eiro, kas ļaus palīdzēt 66 bērniem un to ģimenēm, nra.lv pastāstīja ziedot.lv pārstāve Ilze Ošāne.

Svētdienas Labestības dienas noslēgumā tika piedzīvots brīnums, visiem kopā saziedojot 185 260,65 eiro. Šie līdzekļi ļaus Esterei runāt, Megijai pilnvērtīgi dzīvot, Martai staigāt un Āronam runāt un staigāt. Papildu tam, būs iespēja palīdzēt vēl 62 bērniem, kuriem trūkst paša dārgākā – veselības.

Labdarības akcijas Labestības diena noslēguma dienā pie Kongresa nama jau no rīta ar labām domām pulcējās mazi un lieli ziedotāji. Visapkārt valdīja priecīga, radoša un draudzīga gaisotne, ar skanīgām dziesmām uzrunāja Latvijā iemīļoti un iecienīti mūziķi kā Andris Kivičs, Miks Dukurs ar grupu, Agnese Rakovska, Kaspars Antess, Vita Baļčunaite un citi mākslinieki. Norisinājās dažādas aktivitātes - labestības tirdziņš, grima darbnīca, zīmēšanas studija, savukārt lielākie apmeklētāji varēja paveikt labu darbu un ziedot Asinsdonoru centra punktā.

Par Labestības dienas vēstnešiem bija izvēlēti pieci bērniņi - Ārons, Estere, Megija, Marta un Dmitrijs, taču palīdzība kopumā vajadzīga 75 bērniem, un nepieciešamais finansējums viņu rehabilitācijai vai ārstēšanai ir vairāk nekā 230 000 eiro.

Gadījumā, ja visa summa netiks savākta, tiem bērniņiem, kuriem no Labestības dienā savāktajiem līdzekļiem nauda ārstēšanai netiks, viņiem finansējums tiks sagādāts, rīkojot citas akcijas. Parasti finansējums vispirms tiek piešķirts to bērnu ārstēšanai, kuriem tas akūti ir nepieciešams, piemēram, ja vajadzīga steidzama operācija. Parasti ārstēšanās summas ir no dažiem simtiem līdz vairākiem desmitiem tūkstošiem eiro.