Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Kultūra \ Personības

Raimonds Pauls: Esmu darījis savu darbu, nedomādams, kas man par to būs

© F64 Photo Agency

Gada nogalē mums ir iespēja izvērtēt atbildīgu, domājošu, gudru un radošu cilvēku teikto gada garumā. Par valsti, par politiku un ekonomiku, par mākslu un kultūru. Mums ir par ko spriest – šīs domas ir izteiktas Neatkarīgajai sniegtajās intervijās.

Raimonds Pauls, komponists:

«Es vienmēr esmu darījis savu darbu, nedomādams par to, kas man par to būs vai nebūs... Liela daļa mana darba mūža iekrita padomju laikos. Mēs ļoti labi visu zinām par šo režīmu. Bet mēs - redz, es saku «mēs», latviešu inteliģence, daudz ko toreiz saglābām. Un tas nav noliedzams. Latviešu māksla, teātris, aktieri, dziedātāji, gleznotāji, komponisti, rakstnieki, dzejnieki... Visus tos piecdesmit okupācijas gadus mēs noturējām dziesmu svētkus, noturējām kultūru. Par spīti visam.»

***

«Visiem aktieriem un dziedātājiem saku: meklējiet un dariet kaut ko! Nav ko sēdēt un gaidīt piedāvājumus. Nekas nekrīt no debesīm. Mēs, latvieši, esam tādi pieklājīgi un atturīgi, bet paskatieties, ar kādu uzstājību un kaislību uz priekšu iet krievi! Skatos uz krievu aktieriem, viņiem mēģinājumi teātrī notiek pavisam citādi, ja salīdzinām ar latviešu teātriem. Tāpat kā amerikāņiem - tiem arī vienmēr rokas un kājas pa gaisu. Mentalitāte...»


http://news.lv/Neatkariga_Rita_Avize_Latvijai/2018/12/19/musu-valsti-ir-daudz-gudru-cilveku