Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Kultūra \ Mūzika

VEF kultūras pils koncerts "GLORIA": Lai saskatītu gaišo tumšajā

© Ģirts Ozoliņš/F64

14. decembra vakarā VEF kultūras pilī norisinājās koncerts, kas sasaistīja ziemas tumšo laiku ar tās gaišo prieku.

Koncerts “GLORIA”, kurā uzstājās jauktais koris “Dzīne”, akadēmiskais orķestris “B-sharp”, pianists Aldis Liepiņš, grandiozo balsu solistes Paula Mihailova un Liāna Muižniece. Mākslinieciskie vadītāji, Aivars Gailis un Artūrs Gailis.
Programmā tika atskaņoti slavenākie komponistu Antonio Vivaldi un Valta Pūces skaņdarbi.

Kristīgie dziedājumi no Antonio Vivaldi “Gloria” skaņdarbiem, kurus izpildīja koris “Dzīne”, skanīgi piepildīja koncertzāli. Prasmīgais orķestris pianista pavadībā sakustināja publiku, tāpat arī Paulas un Liānas balsis, jau pirmajos skaņdarbos zāle kustējās līdzi skanīgajiem viļņiem.

Pēc pasākuma, aprunājoties ar publiku, ir saprotams šī saviļņojuma iemesls. Klausītāji sinhronizējās ar Aivara Gaiļa uzrunu īsi pirms koncertuzveduma: “Koncerts ir veltīts ziemas tumšajam laikam, lai saskatītu gaišo tumšajā.” Pēc klausītāju paustā, skaņdarbi tieši attēloja tumšo drūmo noskaņojumu, ko rada ziemas laiks, bet tad parādās gaišie posmi jeb melodijas skaņdarbos, kas aizkustina. Daudzi klātesošie atzina šo emociju viļņu klātbūtni. Pēc vadītāju un kora dalībnieku teiktā - “Pasākums ir izdevies!”

Ļoti pozitīvs noskaņojums valdīja pēc koncerta - ballītē. Koru dalībnieku secinājums ir: “Liels darbs rada labus rezultātus.” Visi ir strādājuši, lai koncerts izdotos, un tas arī izdevās.
Gan koncerta mākslinieki, gan publika atzīst, kad labprāt turpmākajos gados uz Ziemassvētku laiku apmeklēšot līdzīgus pasākumus.