Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Hiphopa veterāns Kurts izziņo koncerttūri

© Publicitātes foto

Šoruden pēc daudzu gadu pārtraukuma pie klausītājiem ar koncerttūri dosies viens no pašmāju repa mūzikas celmlaužiem – Kurts. Septembrī un oktobrī plānoti četri Kurta koncerti Jelgavā, Valmierā, Liepājā un Rīgā.

Kurta koncerti izskanēs 2. septembrī “Melno Cepurīšu Balerijā” Jelgavā, 9. septembrī “Multiklubā” Valmierā, 17. septembrī klubā “Cukurfabrik” Liepājā un 8. oktobrī klubā “One, One” Rīgā.

Koncertprogramma ar zīmīgu nosaukumu “Laikā” būs muzikāls ceļojums Kurta daiļradē no repa mūzikas aizsākumiem Latvijā šī gadsimta sākumā līdz mūsdienām. Koncertos izskanēs gan leģendārās repa apvienības S’T’A dziesmas un skaņdarbi no Kurta pirmā soloalbuma “Pilsētas leģendas”, gan repera jaunākā albuma “Laikā” repertuārs, kas saņēma Latvijas Mūzikas ierakstu Gada balvu “Zelta Mikrofons” kā aizvadītā gada labākais hiphopa albums.

“Šī vasara “hip hop” mūzikas jomā bijusi pasākumiem, koncertiem un emocijām piesātināta, un ļoti gribas, lai “hip hop” uzvaras gājiens, skanot dažādās koncertvietās visā Latvijā, turpinātos arī rudenī. Savus klausītājus solokoncertā neesmu saticis jau labu laiku, tāpēc ar nepacietību gaidu atkalredzēšanos. Koncertprogramma “Laikā” būs kontrastiem bagāta gan tajā iekļauto dziesmu satura, gan muzikālā skanējuma un arī viesmākslinieku ziņā - gluži tāpat kā visa mana daiļrade, kas nu jau iestiepusies divos gadu desmitos,” stāsta Kurts.