Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_downwardAtpūta

Piektdien pēc mēnesi ilgas renovēšanas durvis klientiem vērusi "Lido" ēdināšanas iestāde "Vērmanītis", kuras pirmās kārtas rekonstrukcijā sabiedriskās ēdināšanas uzņēmums "Lido" investējis 830 000 eiro,pavēstīja kompānijā.
15.jun 2018 Ziņu aģentūra LETA
«Šī izrāde varētu būt kā atgādinājums, ka nevajag ļaut attiecībām sarežģīties, bet, ja tomēr tā noticis, vajag ātrāk tās sakārtot, nevis tad, kad klāt pēdējā stundiņa, jo – var nepaspēt,» saka aktrise Ligita Dēvica.
14.jun 2018 Līga Rušeniece
Tulkotāja profesija ir nepateicīga tajā ziņā, ka viņš allaž paliek ēnā. Lasītāju, lai kādā valodā lasītu grāmatu, interesē tika autors. Tulkotājs šķiet kā pašsaprotams starpnieks, kaut patiesībā tieši no viņa atkarīgs, vai autora radītais teksts tulkojumā kādu spēs aizraut tikpat ļoti, cik oriģinālā. Silvija Brice šajā ziņā ir izņēmums, jo erudīti latviešu lasītāji labi zina – ja grāmatu tulkojusi viņa, tad ir vērts tai pievērst uzmanību. Klasiķa Dzintara Soduma dzimšanas dienā Silvijai Bricei pelnīti tika pasniegta prestižā Dzintara Soduma balva literatūrā, jo viņas attiecības ar tekstu un valodu ir kaut kas īpašs.
14.jun 2018 Arno Jundze
Līdz ar vasaras iestāšanos, sākas aktīvās atpūtas sezona, kad paši interesantākie mirkļi mēdz ātri paskriet. Ja vēlies iemūžināt strauju notikumu un ieraudzīt tā detaļas, piemērotākais ir kameras īpaši lēnais video režīms.
13.jun 2018 Portāls nra.lv
Latvijas iedzīvotāji savām vasaras brīvdienām plāno tērēt 67% no ikmēneša ienākumiem, kas ir otrs augstākais rādītājs 18 pasaules valstu vidū. Vēl vairāk par mums (68,5%) šim mērķim ir gatavi atvēlēt bagātās Norvēģijas iedzīvotāji, liecina jaunākās Ferratum barometra aptaujas rezultāti.
13.jun 2018 Portāls nra.lv
Vairāk nekā 100 pasaules valstīs jūnija otrajā sestdienā tiek atzīmēta Starptautiskā labsajūtas diena (Global Wellness Day). Šogad Labsajūtas diena būs 9.jūnijā, tāpēc pētījumu kompānija Kantar TNS īsi pirms tās veica aptauju par Latvijas iedzīvotāju labsajūtu un to veicinošiem faktoriem.
11.jun 2018 Portāls nra.lv
photo_camera
Aktīvās atpūtas sezonai uzņemot apgriezienus, Latvijas slavenības kā savu pārvietošanās līdzekli un brīvdienu sabiedroto izvēlas velosipēdu. Lelde un Aivis Ceriņi, Ints Teterovskis, Roberto Meloni, Samanta Tīna, Mārtiņš Sirmais un Andris Kivičs kopā ar velo nomu Sixt atklāj iemīļotākos velo maršrutus un neaizmirstamākos piedzīvojumus uz divriteņa.
10.jun 2018 Portāls nra.lv
Ne vienmēr "liels" nozīmē "labāks". Reizēm miniatūrisms un kompaktums uzskatāms par pārākumu vai iezīmi, kas piešķir unikalitāti. Uzzini par gadījumiem, kā nelieli izmēri kļūst par pozitīvu iezīmi, bet unikāli "sīkuči" iegūst lielāku popularitāti nekā standarta un lielizmēra.
10.jun 2018 Portāls nra.lv
Sulīgi izcepta gaļa, zivs vai dārzeņi ir katra grilētāja lepnums, un Santa Maria BBQ skolā apkopoti daudzi knifi, lai pie grila pavadītais laiks tiešām sniegtu gandarījumu un gardu maltīti, iesaka jaunais un talantīgais pavārs Haralds Saušs.
9.jun 2018 Portāls nra.lv
Samsung Electronics Baltics nesen veiktajā aptaujā par veļas mazgāšanas paradumiem 80% respondentu Baltijā atklāj, ka galvenokārt par veļas mazgāšanu un mājas darbiem atbildīgas ir sievietes. Vīrieši uzņemas atbildību par mājas darbiem 1 līdz 2 stundas nedēļā, turpretī 25% sieviešu norāda, ka tajos pavada 5 un pat vairāk reizes ilgāku laiku nekā vīrieši. Arvien plašāk tiek izstrādātas vairākas inovācijas veļasmašīnu tehnoloģijā, kas ievērojami atvieglo ikdienu un saīsina mājas darbiem veltīto laiku pat līdz divām reizēm.
9.jun 2018 Portāls nra.lv
Rīt, 9. jūnijā, pulksten 14 Jāņa Akuratera muzejā Rīgā, Ojāra Vācieša ielā 6a, notiks Andreja Upīša komēdijas Atraitnes vīrs izrāde.
8.jun 2018 Arno Jundze
photo_camera
Daudziem vecākiem un jauniešiem, beidzoties mācībām skolā, nākas saskarties ar lielu izaicinājumu – piemērota izlaiduma tērpa iegādi. Veikalu klāsts tiešām ir plašs un krāsains, piedāvājot dažādākos dizainus, faktūras un materiālus. Bet kādu apģērbu izvēlēties, ja vēlamies to vilkt atkārtoti, un kādi būs mūsu sabiedrotie – aksesuāri? Unikālu apģērba komplektu piemērus gan sievietēm, gan vīriešiem izlaidumu laikā parāda un padomus sniedz tirdzniecības centrs Domina Shopping sadarbībā ar bloga “Parādi modi” autoriem Aneti Ozoliņu un Dāvidu Prolu.
7.jun 2018 Portāls nra.lv
Pašā vasaras plaukumā – no 14. jūnija līdz 15. jūlijam – astoņās Krievijas Federācijas pilsētās norisināsies FIFA Pasaules kauss futbolā. Nozīmīgāko pasaules futbola turnīru, kas šogad norisināsies jau 21. reizi, klātienē un attālināti vēros tūkstošiem fanu ne tikai visā pasaulē, bet arī Latvijā. Par godu lielākajam sporta notikumam pasaulē jau piekto reizi galvaspilsētas centrā, laukumā pie Rīgas Kongresu nama, Krišjāņa Valdemāra ielā 5, tiek ierīkota OlyBet futbola fanu telts, kurā ikviens ir aicināts bez maksas vērot turnīru un just līdzi pasaules labākajiem futbolistiem.
7.jun 2018 Portāls nra.lv
Absolūti ekskluzīvi – tikai četros koncertos, šovakar un rītvakar pulksten 19, kā arī sestdien un svētdien pulksten 18 – Dailes teātra aktieri sezonas noslēgumā jau tradicionāli satiksies jautrā ballītē uz Lielās skatuves. Spanovska ballītē, kam šogad jau 4. sērija.
7.jun 2018 Santa Raita
Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra (LLKC) vecākais dārzkopības speciālists Māris Narvils apkopojis virkni padomu, kā mazināt sausuma radīto postu.
6.jun 2018 Portāls nra.lv
Šī gada 19. jūnijā lielākais asteroīds Vesta nonāks opozīcijā, pietuvojoties Zemei līdz 170,6 miljoniem kilometru, maksimumā sasniedzot aptuveni piektā zvaigžņlieluma spožumu (salīdzinājumam: Zeme atrodas vidēji 150 miljonu kilometru attālumā no Saules). Jau tagad tumšās nakts debesīs to iespējams saskatīt pat ar neapbruņotu aci. Nākamā reize, kad Vesta pietuvosies tik tuvu Zemei, būs pēc 2040. gada. Iepriekšējo reizi opozīcijā tā nonāca 2007. gadā, kad tā atradās 171,2 miljonu kilometru attālumā no Zemes. Iespēja mēģināt ieraudzīt Vestu ar neapbruņotu aci būs šogad no 5. jūnija līdz 16. jūlijam, bet maksimālo spožumu tā sasniegs tieši opozīcijas laikā 19. jūnijā.
6.jun 2018 Portāls nra.lv
Ikviens no mums brīvdienās vēlas atpūsties un tās pavadīt mierīgā gaisotnē. Taču atslābinoties, ceļotāji Eiropā paliek neuzmanīgi un nereti kļūst par dažādu krāpnieku upuriem. Ceļojumu eksperti piedāvā apskatīt biežāk sastopamos krāpniecības veidus un laikus tos atpazīt, lai izvairītos no nepatīkamām situācijām ceļojuma laikā.
6.jun 2018 Portāls nra.lv
Ar reperi Gacho, šī brīža Lietuvas populārāko mākslinieku Daddy Was A Milkman, kā arī Radio SWH Priekšnama skatuvi tiek papildināts Summer Sound festivāla mākslinieku saraksts.
6.jun 2018 Portāls nra.lv
Publiskā tirdzniecībā pieejamas papildu biļetes uz XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI deju svētku noslēguma "Zvaigžņu ceļā" ģenerālmēģinājumu 7.jūnijā, liecina informācija "Biļešu paradīzes" mājaslapā.
6.jun 2018 Ziņu aģentūra LETA
Šodien, 5. jūnijā, plkst. 10.00 Dzintaru koncertzālē sākas 37. Starptautiskā Hansa Gabora Belvederes jauno operdziedātāju konkursa pirmā atlases kārta, kuru atklās soprāns Eleni Komni (Eleni Komni) no Grieķijas. Konkursa pirmajā dienā prestižās žūrijas priekšā uzstāsies vēl 80 operdziedātāji no visas pasaules. Pārējie 67 konkursa dalībnieki uzstāsies 6. jūnijā sākot no plkst. 10.00.
5.jun 2018 Portāls nra.lv
Skolēnu vasaras brīvlaiks ir īstais laiks atpūtai dabā, piedzīvojumiem un jautrībai. Tomēr, ja ģimenē laicīgi netiek padomāts, kā brīvo laiku aizpildīt jēgpilni un lietderīgi, tostarp iesaistot un mudinot arī vecvecākus uzņemties līdzdalību bērna dienas plānošanā, var gadīties, ka augusta beigās jāsecina – bērns lielāko daļu brīvlaika pavadījis “pielipis” pie ekrāna. “Ja bērns zinās alternatīvas, tad arī viņš tik bieži nepazudīs tīmeklī vai spēlītēs,” norāda Friča Brīvzemnieka pamatskolas sociālā pedagoģe un Amigo iniciatīvas laimīgām ģimenēm vēstnese Dace Šetlere.
5.jun 2018 Portāls nra.lv
Atzīmējot Slīteres Nacionālā parka (SNP) 95. jubileju, Dabas aizsardzības pārvalde (Pārvalde) Slīteres ceļotāju dienās, kas norisināsies 9. un 10. jūnijā, dabas draugiem dāvina septiņus unikālus dabas izziņas pārgājienus, kuros atklāt nacionālā parka dabas daudzveidību un unikalitāti.
4.jun 2018 Portāls nra.lv