Brīvdienu ceļvedis kultūrā

Ko darīt nedēļas nogalē, kādiem kultūras vilinājumiem ļauties? Kurp doties vai varbūt labāk palikt mājās? Lemiet paši, jo kultūra ir pieejama arī, neizejot no mājas.

Latvijas Radio 3 – Klasika tiešraidē svētdien pulksten 19 no Latvijas Universitātes Lielās aulas tiks translēta jauniešu kora Kamēr... apjomīgā koncertprogramma Amber Songs (Dzintara dziesmas) diriģenta Jāņa Liepiņa vadībā. Amber Songs veido 16 latviešu tautasdziesmu cikls, kuram apdares veidojuši komponisti no visas pasaules, bet dziesmas atlasījis Valdis Muktupāvels.

Šo tiešraidi vadīs Inta Pīrāga; starpbrīdī klausītājus gaida intervijas ar komponistiem, kā arī diriģentu Jāni Liepiņu.

Svētdien, 16. martā, Latvijas Nacionālā mākslas muzeja izstāžu zāle Arsenāls (Vecrīgā, Torņa ielā 1) aicina uz Sarunu muzejā par Latvijas mākslas kolekciju Eiropas kultūras galvaspilsētas izstādē 1914. Kopā ar erudīto mākslas vēsturnieci un lielisku stāstītāju Edvardu Šmiti varēs koncentrētā un visaptverošā veidā iepazīt hrestomātiskos latviešu mākslinieku darbus, skatot katru eksponātu no autora personības un rašanās apstākļu aspekta, uzzināt mākslinieku dzīvesstāstus un noskaidrot avangarda virzienu būtiskākās iezīmes 20. gadsimta 10.–20. gados.

Sestdien, 15. martā, pulksten 13.10 LTV1 raidījumu ciklā Teātris.zip  piedāvā noskatīties Jaunatnes teātra izrādi Centrifūga – leģendāro Gunāra Priedes lugas iestudējumu Ādolfa Šapiro režijā, ar Andra Freiberga scenogrāfiju un Lūciju Baumani, Dinu Kupli galvenajās lomās.

Kultūra

Izrādē “Verters” titullomas tēlotājs veiksmīgi tēlo pats sevi atbilstoši ziņai par slavenību privāto dzīvi, ka šogad martā kādu nebūt “ceremoniju apmeklēja arī 43 gadus vecais Jaunā Rīgas teātra, filmu un seriālu aktieris Ivars Krasts un 21 gadu vecā TV šovā “X Faktors” iepazītā dziedātāja Diona Liepiņa. Uz pasākumu abi devās kā pāris.”