Latvijas Nacionālais teātris sāk abonementu maiņu un tirdzniecību

© Dmitrijs Suļžics/MN

Latvijas Nacionālā teātra 106. sezonas abonementa piedāvājumā ir četri Lielās zāles jauniestudējumi un septiņu veidu abonementi. Abonementa vietu izkārtojums zālē ir pēc šaha dēlīša principa, vietas pieejamas gan parterā, gan pirmajā balkonā.

Latvijas Nacionālā teātra direktors Māris Vītols atzīmē, ka jaunajā sezonā iecerēts runāt par svarīgām "nacionālām un vispārcilvēciskām" tēmām. Izrādes iestudē dažādu paaudžu latviešu teātra profesionāļi, kuri jau līdz šim sevi apliecinājuši uz Latvijas teātru skatuvēm.

Abonementā iekļautas izrādes ir režisores Ineses Mičules iestudējums "Cilvēki laivās", režisores Indras Rogas iestudējums "Lieliskais Getsbijs", režisora Matīsa Kažas iestudējums "Nacionālais kanāls" un režisora Klāva Meļļa iestudējums "Dumpīgā Rīga".

Kultūra

“Neatkarīgās” TV cikla “nra.lv sarunas” ir nopietnas arī tad, ja konkrētā saruna bija par jokiem. Juris Rijnieks stāstīja par viņa nodibināto teātra apmeklējumu sagatavošanas institūciju “Panna”, kas cilvēkus izklaidē un padara priecīgus ar izrādēm “stand-up” stilā. Sarunā iezīmējām šādu izrāžu vietu Latvijas teātru kopainā un nonācām līdz “Pannas” jaunā projekta “Sekss un mazpilsēta" pieteikšanai.

Svarīgākais