Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Kultūra

RTU atklās gleznotāja Alekseja Naumova personālizstādi "Uzgleznotā arhitektūra"

© Publicitātes foto

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Arhitektūras un dizaina institūtā jaunnedēļ, 10.janvārī, tiks atklāta gleznotāja, bijušā LMA rektora Alekseja Naumova personālizstāde "Uzgleznotā arhitektūra", aģentūru LETA informēja RTU.

Izstādei mākslinieks izraudzījies Burano, Venēcijas, Sicīlijas, Parīzes un Ņujorkas ainavas. Lielākā daļa izstādē eksponēto gleznu tapušas pērn, tāpēc plašāka publika Latvijā tās vēl nav redzējusi.

Izstāde RTU Arhitektūras un dizaina institūta ātrijā būs aplūkojama līdz 15.februārim. Izstādes atklāšanā būs iespēja satikt ar pašu darba autoru.

Mākslinieku interesē dabas un arhitektūras mijiedarbībā - viņu saista gaismas un ēnu spēles, to ietekme uz krāsu un formu. Izstādes rīkotāji Naumova rokrakstu raksturo kā "pārliecinošu un izsvērtu triepienu, košu, dzīvespriecīgu kolorītu un konkrētās vietas būtību tverošu kompozīciju".

Naumovs kā iniciators, vadītājs, apmaiņas programmu un izstāžu kurators piedalījies dažādos sadarbības projektos Itālijā, Francijā, Japānā, Vācijā, Austrijā, Nīderlandē, Spānijā, Grieķijā, Krievijā, ASV un citviet. Sarīkojis vairāk nekā 60 personālizstādes.

Alekseja Naumova ieguldījumu mākslā novērtējusi arī Latvijas valsts, 2009.gadā māksliniekam piešķirot augstāko apbalvojumu - Atzinības Krusta komandiera ordeni. Savukārt 2004.gadā mākslinieks saņēmis Itālijas prezidenta Ordeni un 2016.gadā - Francijas Ordeni mākslā un literatūrā.