Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Kultūra

Dailes teātrim nav juridiska pamata lauzt līgumu ar kompānijas "Kyiv Grand Ballet" izrādes organizatoriem

© f64.lv, Vladislavs Proškins

Dailes teātrim nav juridiska pamata lauzt telpu nomas līgumu ar kompānijas "Kyiv Grand Ballet" izrādes organizatoriem - Čehijā reģistrēto pasākumu producentu kompāniju "ART Partner CZ S.R.O", norāda teātra pārstāve Agnese Vārpiņa.

Viņa uzsvēra, ka Dailes teātris nav pasākuma organizators. Telpu nomas gadījumā par pasākuma saturu atbild producēšanas kompānija, kura šo pasākumu rīko un pārdod biļetes. Šajā gadījumā tā ir kompānija "ART Partner CZ S.R.O".

Kā liecina informācija "bilesuserviss.lv", trupa "Kyiv Grand Ballet" ar iestudējumu "Gulbju ezers" 6.februārī plkst.19 uzstāsies Dailes teātrī, savukārt 7.februārī plkst.18 - Daugavpils Kultūras pilī.

Tviterī paustas bažas, ka trupai "Kyiv Grand Ballet" nav saistības ar Ukrainas Nacionālo operu vai Ukrainas Kultūras ministriju, tāpat jautājumus raisa trupas izvēle izrādīt krievu komponista Pētera Čaikovska baletu.

Jau rakstīts, ka 2022.gadā Ukrainas kultūras ministrs Oleksandrs Tkačenko aicināja Rietumu sabiedrotos boikotēt Krievijas kultūru, mudinot līdz kara beigām pārtraukt Čaikovska un citu Krievijas komponistu mūzikas atskaņošanu.

Tīmekļvietnē "bilesuserviss.lv" norādīts, ka "Kyiv Grand Ballet" dibinātājs un direktors Aleksandrs Stojanovs ir bijis Ukrainas Nacionālās operas solists, iestudējis izrādes un rīkojis festivālus.

Kopš 2014.gada viņa jaunā trupa no Kijivas uzstājas skatītājiem visā pasaulē. Krievijas uzsāktā kara pret Ukrainu dēļ baleta trupa 2022.gada februārī "iestrēga" Parīzē, kur tā tobrīd piedalījās viesizrādēs. Trupa ceļo pa visu pasauli, vācot ziedojumus Ukrainas atbalstam.