Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Kultūra

Svētku egļu iedegšana un tirdziņi. Ziemassvētku ieskaņas pasākumu ceļvedis sestdienai

© f64.lv, Romāns Kokšarovs

Šodien daudzviet Latvijā norit dažādi Ziemassvētku ieskaņas pasākumi. Kurp šodien doties un ko aplūkot?

"Domina Shopping" notiks skolēnu mācību uzņēmumu Ziemassvētku tirdziņš "Cits Bazārs"

Tirdzniecības centrā "Domina Shopping" šodien notiks ikgadējais Latvijas skolēnu mācību uzņēmumu Ziemassvētku gadatirgus "Cits Bazārs", kur pašu radītas preces piedāvās 270 skolēnu mācību uzņēmumu no visas Latvijas, informē pasākuma rīkotāji.

Kopumā skolēni sarūpējuši pašu radītās preces desmit kategorijās: pakalpojumi, apģērbi, kosmētika un preces skaistumam, aksesuāri un bižutērija, pārtika, elektropreces, preces mājai un interjeram, suvenīri, dāvanas un sezonas preces, tehnoloģiju produkti, kā arī spēles un preces bērniem.

Rotko muzejā notiks Ziemassvētku egles rotājumu darbnīca un kopīga egles dekorēšana

Šodien plkst.11 Rotko muzejā, Daugavpilī, notiks Ziemassvētku egles rotājumu darbnīca bērniem un kopīga egles dekorēšana, informē muzeja pārstāve Inita Paegle.

Nodarbības vadīs māksliniece un muzejpedagoģe Mairita Folkmane. Nepieciešamos materiālus un krāsas sarūpēs organizatori.

Kalnciema kvartālā notiks Ziemassvētku tirgus

No šodienas katru decembra sestdienu Kalnciema kvartālā notiks Ziemassvētku tirgus un īpaša svētku kultūras programma ģimenēm, informē rīkotāji. Ziemassvētku tirgus notiks līdz 30.decembrim katru sestdienu no plkst.10 līdz 16.

Tirgotāju piedāvājumā varēs atrast oriģinālus Latvijas amatnieku un zīmolu darinājumus, tostarp traukus un rotas, plānotājus, adījumus, papīrdizainu, papjē mašē maskas, lina rotaļlietas un dizaina uzlīmes bērniem. Savukārt zemnieki un mājražotāji piedāvās kaņepju šokolādes, pašceptu maizi, priežu čiekuru sīrupus, irbeņu sulas, Sicīlijas apelsīnus un citas noderīgas dāvanas. Tāpat apmeklētājiem būs iespējams izvēlēties arī svētku eglīti.

Svētku pasākumi Vidzemes tirgū

Atklājot Ziemassvētku aktivitāšu sezonu, šodien Vidzemes tirgū interesenti ir aicināti apmeklēt Adventa pastaigu tirgu, kurā varēs iegādāties Latvijas ražotāju, dizaineru un amatnieku izstrādājumus, aģentūru LETA informēja SIA "Rīgas nami" pārstāvis Guntis Rozenbergs.

Adventa pastaigu tirgus darbosies arī nākamajās piektdienās un sestdienās - 8.decembrī, 9.decembrī, 22.decembrī un 23.decembrī. Piektdienās Adventa pastaigu tirgus darba laiks būs no plkst.13 līdz 20, bet sestdienās no plkst.11 līdz 17. Savukārt trešdien, 6.decembrī, plkst.18 notiks Vidzemes tirgus Ziemassvētku egles iedegšana. Pasākumā piedalīsies bērnu vokālais ansamblis "Momo" un Liepājas zvanu ansamblis "Campanella", atskaņojot zināmas Ziemassvētku melodijas.

Iedegs Jūrmalas galveno Ziemassvētku egli

Šodien plkst.16 Jūrmalā tiks iedegta galvenā pilsētas Ziemassvētku egle, kas atradīsies Jomas ielā, iepretim Majoru stāvlaukumam, informē pašvaldības pārstāve Inese Krieviņa.

No plkst.12 Horna dārzā norisināsies svētku tirdziņš, skanēs muzikāli priekšnesumi, svētku apmeklētāji varēs aplūkot "Mazo Ziemassvētku eglīšu lielo izstādi", spēlēt spēles un doties rotaļās kopā ar Ziemassvētku rūķi. Ziemassvētku dziesmas no koncertprogrammas "Karameles" plkst.13 izpildīs Ingus Ulmanis, Aigars Voitišķis, Andris Sējāns un vokālā bērnu studija "Knīpas un Knauķi", savukārt, plkst.14 muzicēs Katrīnas Dimantas trio.

No plkst.13 Horna dārzā ikviens varēs izmēģināt savu veiklību un asināt prātu, spēlējot ātrās galda spēles brīvā dabā. Celiņā, kas ved no Horna dārza līdz lielajai pilsētas svētku eglei, būs apskatāma "Mazo Ziemassvētku eglīšu lielā izstāde" - 35 eglītes, kuras rotājuši Jūrmalas izglītības iestāžu audzēkņi. Novakarē plkst.16 norisināsies galvenais dienas notikums - pilsētas Ziemassvētku egles iedegšana, ko izrādē "Rūķi meklē Ziemassvētku egli" izspēlēs Jūrmalas teātra aktieri.

Kuldīgā notiks ziemas festivāls "Notici brīnumam!"

Šodien Kuldīgā notiks ziemas festivāls "Notici Brīnumam!", informē pašvaldība.

No plkst.12 līdz 15 pie Kuldīgas kultūras centra spēlēs Rūķu orķestris un viesos ieradīsies Ziemassvētku vecītis. No plkst.14.20 līdz 15 veiksmi kādam atnesīs "Lielais laimes rats". No plkst.9 līdz 16 darbosies Liepājas ielas Dāvanu tirdziņš. Vecajā rātsnamā norisināsies Sniedzes Zaļkalnes un Solveigas Zīles darbnīcas.

Kuldīgas Sv. Katrīnas baznīcā plkst.16 dziedātāja Ilze Rijniece un ģitārists Pauls Arnicāns aicina uz koncertu "Grupa "Atspulgi" Ziemassvētkos". Liepājas ielā būs ieradies svētku cirks. Tas priecēs trīs reizes plkst.17, 18 un 19 pa pusstundai, dodoties no viesnīcas "Jēkaba sēta" līdz Rātslaukumam un atpakaļ.

Rātslaukuma lielā egle iedegsies ap plkst.17.15. Egles iemirdzēšanās šovs 2.decembra vakarā atkārtosies 19 reizes ik stundas ceturksnī līdz pat 22. No plkst.17 līdz 19 Ventas Rumbā gaismas šovs "Četri gadalaiki. Ziema". Plkst.19 Kuldīgas kultūras centrā ziemas virpuli iegriezīs tuvu un tālu ceļu mērojuši deju kolektīvi.

Darbu sāks Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņš

No šodienas darbu sāks tradicionālais Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņš Doma laukumā, vēsta organizatoru pārstāve Anna Blaua.

Savukārt oficiālais tirdziņa atklāšanas pasākums notiks 3.decembrī plkst.17 līdz ar Doma laukuma Ziemassvētku egles iedegšanu. Tirdziņš Doma laukumā darbosies līdz 7.janvārim. Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņš no pirmdienas līdz ceturtdienai strādās no plkst.11 līdz 21, savukārt piektdienas un sestdienās - no plkst.10 līdz 22, bet svētdienās - no plkst.10 līdz 20.

Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā iedegs pilsētas centrālo egli

Šodien plkst.17 Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā kopā ar Čučumuižas rūķiem tiks iedegta pilsētas centrālā egle, informē pašvaldība.

Ģimenes varēs baudīt muzikālu uzvedumu "Ziemassvētki Čučumuižā" un piedalīties svētku ekspozīcijas "Teddy lāču Ziemassvētki" atklāšanā koprades laboratorijās. Laukumā pie Laimas pulksteņa mākslinieks Ivars Mailītis "iedzīvinās" trīs latviešu klasiķu darbus - pasakas "Mazais ganiņš", "Zaķīša pirtiņa" un "Baltā grāmata".

Vecrīgā darbu klātienē atsāk "Laimas" labdarības namiņš

Šodien Rīgā pēc vairāku gadu pārtraukuma "Laimas" labdarības namiņš atsāk darbu klātienē, vēsta "Orkla Latvija" pārstāvji. Namiņa atklāšana notiks plkst.10, Doma laukumā, Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņā.

Uzņēmumā norāda, ka "Laimas" labdarības namiņā Doma laukumā būs iespēja iepazīties ar bērnu zīmētajām kartītēm un viņu paustajiem Ziemassvētku sapņiem, izvēlēties sapni, kuru piepildīt, sarūpējot dāvanu, kā arī cienāties ar "Laimas" saldumiem.

Ventspilī iedegs Ziemassvētku egli

Šodien plkst.16 Ventspilī, Lielajā laukumā, tiks iedegta Ziemassvētku egle, informē Ventspils Kultūras centra sabiedrisko attiecību speciāliste Elizabete Lorēna Strazdiņa.

Reizē ar to iemirdzēsies svētku rotājumi visā pilsētā. Muzikālā uzvedumā klātesošos sagaidīs mūziķi Atis Auzāns un Elizabete Zagorska, kā arī Ventspils bērnu vokālie ansambļi.