Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Kultūra

"The Times" ierindojis Rīgu Ziemassvētku tirdziņu ceļveža pirmajā vietā

© Ģirts Ozoliņš/MN

"The Times" izveidojis sarakstu ar pircējiem draudzīgākajiem Ziemassvētku tirdziņiem Eiropā. Rīga šajā sarakstā ir pirmajā vietā.

Šis ir gada brīnišķīgākais laiks, tāpēc vislabākā vieta, kur sākt sezonu, ir kādā no šīm pilsētām, kur Ziemassvētki piestāv un nesamazinās jūsu budžetu,

raksta "The Times".

Izveidojot 12 galamērķu sarakstu Eiropā, kur atklāt Ziemassvētku tirdziņu burvību, pirmās vietas gods ticis Latvijas galvaspilsētai Rīgai, precīzāk - Doma laukuma tirdziņam, kas paspējis iegūt ne tikai starptautisku atpazīstamību, bet arī atzinību.

Latvijas galvaspilsēta Rīga pastāvīgi atrodas Eiropas lētāko Ziemassvētku tirdziņu topa augšgalā. Rīgas vecpilsētā, skaistais Doma laukums, pārtop Ziemassvētku centrā ar koka kotedžām, kurās pārdod ar rokām darinātas dāvanas. Ir iespēja nogaršot smaržīgo karstvīnu, kā arī nobaudīt sātīgas latviešu desiņas un skābētus kāpostus, kamēr uzstājas dīdžeji, kori un tautas muzikanti. Visu ainu padara vēl burvīgāka sniega snigšana, kas parasti Rīgā lutina decembrī,

ziņo "The Times" medijs.

Aiz Latvijas šajā sarakstā ir nonākusi Stokholma, kura piedāvā iepazīt Zviedrijas Ziemassvētkus. Un godpilno trešo vietu iegūst Zagreba, Horvātijā. Tāpat "The Times" aicina novērtēt Ziemassvētku tirdziņu burvību Čehijā, Polijā, Ungārijā, Francijā, Slovēnijā, Vācijā un Austrijā.