Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Kultūra

Dailes teātris aicina finansiāli atbalstīt topošos aktierus

© f64.lv, Ziedonis Pumpurs

Dailes teātris aicina finansiāli atbalstīt 17 topošos aktierus, kas oktobrī uzsākuši studijas Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) tālākizglītības programmā "Dramatiskā teātra aktieris ar muzikālo izglītību",  informē teātra pārstāve Agnese Vārpiņa.

Lai veicinātu šāda kursa izveidi, Dailes teātris aicināja uzņēmumus atbalstīt studiju programmu. Uz teātra aicinājumu atsaucās koksnes nozares uzņēmums "Stiga RM", kura finansiālais atbalsts ir palīdzējis īstenot kursa programmu.

Tagad Dailes teātris turpina uzrunāt Latvijas uzņēmējus un mecenātus, kas vēlētos sniegt savu ieguldījumu un atbalstīt studijas šajā programmā.

Katra studenta mācību izmaksas gadā pārsniedz 5000 eiro. Papildus studiju pamatizmaksām vajadzīgs finansējums arī fakultatīvajiem kursiem, ārvalstu lektoru un pasniedzēju piesaistei, studentu prakses braucieniem un citām izglītības programmā iekļautajām aktivitātēm.

Dailes teātris ir nācis klajā ar iniciatīvu un aicina reģionālos uzņēmējus kļūt par mecenātiem un segt viena sava reģiona studenta izglītības izmaksas visa gada garumā. Pirmais šim aicinājumam atsaucies Cēsu uzņēmējs Juris Kozlovskis, kurš vada būvniecības nozarē strādājošu uzņēmumu SIA "Wolf System". Uzņēmums un Kozlovskis sniegs atbalstu savai novadniecei Justīnei Stukānei, apmaksājot visas studiju gada izmaksas.

Jaunie aktieru kursa klausītāji pārstāv Rīgu, Liepāju, Jūrmalu, Mārupes novadu, Ropažu novadu, Balvu novadu, Cēsu novadu, Līvānu novadu, Aizkraukles novadu un Ogres novadu.