Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Kultūra

Liepājas teatra direktors: Es negribu aiziet kā suns, kuram iesper ar kāju pa pakaļu

Liepājas teātra direktors Herberts Laukšteins © Foto: Kaspars Krafts/F64

Uzklausot abas puses - kā Liepājas teātra aktierus, tā vadību, Liepājas pašvaldības vadītājs Gunārs Ansiņš rosinās sludināt atklātu konkursu uz teātra valdes locekļa un mākslinieciskā vadītāja amatu.

Portāls NRA jau rakstīja, ka Liepājas teātrī pagājušajā nedēļā notikušajā aktieru trupas sapulcē, kurā piedalījās 17 aktieri, pārrunātas aktuālās problēmas Liepājas teātrī, proti, valdes locekļa Herberta Laukšteina nevēlēšanās tikties ar visiem aktieriem, kamēr nebūs notikusi viņa pārvēlēšana, aizbildinoties ar laika trūkumu.

Tāpat aktieri ir satraukti par trīs kolēģu - Egona Dombrovska, Madaras Viļčukas, Edgara Pujāta - un galvenā režisora Dmitrija Petrenko aiziešanu no Liepājas teātra.

Aktieri kā nozīmīgu problēmu minējuši arī komunikācijas trūkumu starp valdi un aktieriem - par Petrenko aiziešanu, nākamās sezonas iestudējumiem viņi uzzinot no medijiem, ne no vadības. Turklāt valdes locekle Eva Ciekurze komunikācijā ar aktieriem esot nemanāma.

H. Laukšteins pārmetumus noraida, uzsvērot, ke esot daudz darījis teātra labā.

"Taču es negribu aiziet kā suns, kuram iesper ar kāju pa pakaļu. Man nav vienaldzīgs Liepājas teātra liktenis. Esmu te pārāk daudz ieguldījis savu laiku, savu darbu, savas zināšanas. Esmu radījis to teātri, kāds tas bija līdz pagājušās sezonas beigām,” intervija liepajniekiem.lv saka H. Laukšteins.