Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Kultūra

Šodien paredzētais Paula un "Sinfonietta Rīga" koncerts nav atcelts [precizēts 12:32]

© F64

Šodien notiks ieplānotais maestro Raimonda Paula un "Sinfonietta Rīga" koncerts Dzintaru koncertzālē plkst.20, aģentūru LETA informēja VISA "Latvijas koncerti" pārstāve Ieva Mora.

Sākotnēji tika ziņots, ka atcelts šodien ieplānotais maestro Raimonda Paula un "Sinfonietta Rīga" koncerts Dzintaru koncertzālē, kam bija jānotiek plkst.20, aģentūru LETA bija informējusi Ieva Mora. Taču vēlāk informācija tika precizēta, uzsverot, ka koncerts notiks.

Koncerta reklāmā miniēts, ka Pauls un kamerorķestris "Sinfonietta Rīga" izpildīs koncertprogrammu "Dziesmas bez vārdiem", kurā skanēs klausītājiem labi pazīstamas Paula oriģinālkompozīcijas, kuras aranžējis slavenais britu komponists un aranžētājs "Callum Au". Kopā ar maestro un "Sinfonietta Rīga" koncertā uzstāsies arī sitaminstrumentālists Māris Briežkalns un kontrabasists Toms Poišs.

"Callum Au", kurš ir viens no vadošajiem mūsdienu britu mūzikas producentiem un aranžētājiem, ir sadarbojies ar tādiem pasaules džeza un solmūzikas māksliniekiem kā Kvinsiju Džonsu un Maiklu Bublē, Paula melodiju jauno skanisko rakstu veidojis lielākam mūziķu sastāvam.

Pavisam koncertprogrammā "Dziesmas bez vārdiem" iekļautas 12 melodijas - aranžijas dziesmām "Baltā saule", "Dāvāja Māriņa", "Duplets", "Dzel manī sauli", "Elēģija", "Es aiziet nevaru", "Kerijas dziesma", "Mēmā dziesma" un "Zem apgāztā mēness", "Maestro", "Nenes zvaigznes istabā", "Kamēr svecītes deg".

Portāls NRA jau rakstīja, ka pēc slimības 84 gadu vecumā mūžībā devusies maestro Raimonda Paula sieva Lana Paula.

Elitas Veidemanes atvadu vārdi Lanai lasāmi šeit: Raimonda Paula mīļotā Lana ir prom