Ineses Galantes festivālā uzstāsies arī slavenais ukraiņu bass Cimbaļuks

© Henriette Mielke

Dzintaru koncertzālē festivāla “Summertime – aicina Inese Galante” koncertā “Viva amore!” 12. augustā līdz ar festivāla patronesi Inesi Galanti uz skatuves kāps starptautiski atzīti mākslinieki, tostarp arī būs slavenais ukraiņu bass Aleksandrs Cimbaļuks (Alexander Tsymbalyuk), kurš spēlējis galvenās lomas izrādēs pasaules vadošajos operas namos.

Ukraiņu bass Aleksandrs Cimbaļuks ir viens no jaunākajiem operas māksliniekiem, kas jebkad izpildījis operas “Boriss Godunovs” titullomu uz lielas, starptautiski labi zināmas skatuves - Bavārijas Valsts operā. Kopš starptautiskās debijas Londonas Karaliskajā operā Cimbaļuks regulāri uzstājas spožos operas namos, to skaitā Ņujorkas Metropolitēna operā, Milānas “La Scala”, Parīzes Nacionālajā operā, Hamburgas valsts operā, Konventgārdena karaliskajā operā un citur. Aizvadītajā sezonā Aleksandrs Cimbaļuks piedalījies Ņujorkas Metropolitēna operas uzvedumos “Mcenskas apriņķa lēdija Makbeta” un “Dons Žuans”, Hamburgas valsts operas uzvedumā “Jevgēņijs Oņegins”, uzstājies vairākos opermūzikas festivālos, kā arī dziedājis Bēthovena 9. simfonijas atskaņojumā Boloņas koncertzālē “La Seine Musicale”.

Līdz ar Aleksandru Cimbaļuku un Inesi Galanti 12. augusta koncertā “Viva amore!” uz skatuves kāps arī Latvijas Nacionālās operas un baleta solists Artjoms Safronovs, pie klavierēm būs austriete Grēta Erhartere-Sargsjana, uzstāsies arī jaunie mākslinieki. Šis būs viens no emocionālākajiem koncertiem festivāla “Summertime - aicina Inese Galante” pastāvēšanas vēsturē, jo, kā zināms, festivāls šovasar notiek pēdējoreiz.

Kultūra

Cīrihes kinofestivāls (ZFF) ceturtdien paziņoja, ka ir atteicies no plāniem publiski izrādīt Krievijas režisores, Kremļa propagandas kanāla "Russia Today" ilggadējās sadarbības partneres Anastasijas Trofimovas propagandas filmu "Russians at war" ("Krievi karā"), kā iemeslu minot "drošības apsvērumus".

Svarīgākais