Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Kultūra

Kaut kas neredzēts! Deju izrādē Rīgā ielaidīs tikai kailus skatītājus

© Ekrānuzņēmums

"Laikos, kad skatuves kailums mums visiem šķiet tik pašsaprotams, kails izpildītāja ķermenis kļuvis par laikmetīgās mākslas ainavas dabisku elementu un prasība būt kailam uz skatuves vairs nešķiet aktuāla, izrāde “Ļauj man redzēt_natur” (LetMeC_natur) piedāvā jaunu veidu, kā apjaust kopību un sajust kailumu gan uz skatuves, gan plašākā mērā. Kas notiek, ja ne tikai izpildītāji, bet arī publika ir kaila?," teikts izrādes aprakstā.

Šīs izrādes horeogrāfiju un konceptu veidojusi Marta Ladzjanska. Izrādē skanēs komponista Zolta Vargas mūzika. Izrādē piedalīsies Marta Ladzjanska un Zolts Varga. Var teikt, ka savā ziņā izrādē piedalīsies ari skatītāji, jo mākslinieciskā koncepcija paģēr, lai arī skatītāji visu izrādes laiku būtu kaili.

Marta Ladzjanska (Ungārija) - apguvusi klasisko baletu, mākslas vingrošanu, džeza un moderno deju Ungārijā un Austrijā, Vīnē. 1996. gadā dibinājusi Mūsdienu dejas teātri KOMPmANIA, kur līdz 2002. gadam strādājusi kā dejotāja un horeogrāfe. Paralēli piedalījusies arī citos projektos Ungārijā un uzsākusi savu solo karjeru, iegūstot arī vairākas balvas. 2001. gadā viņa Budapeštā pievienojās septiņu dejotāju izveidotai kompānijai “L1 Independent Dancersʼ Partnership”. Šobrīd Ladzjanski ir šīs kompānijas mākslinieciskā vadītāja. Kopš 2011. gada kompānija nedaudz mainījusi savu fokusu un pavērsusies ne tikai dejai, bet arī citām laikmetīgās mākslas jomām. Marta daudzkārt ir bijusi Rīgā un pasniegusi LKA studentiem, bet nekad nav uzstājusies ar izrādi.

Pirms iegādāties biļetes uz šo izrādi, vēlams izlasīt noteikumus:



• Iegādājoties biļeti, jūs piekrītat skatīties izrādi kails; pasākumā var piedalīties tikai kaili skatītāji (arī visi, kas iesaistīti priekšnesuma veidošanā, būs kaili). Tādējādi tiks garantēta pieredzes intimitāte!
• Pēc biļešu pārbaudes, jūs nonāksiet priekštelpā, kur novilksiet drēbes, un tad tiksiet vesti tālāk;
• Lūdzam ņemt līdzi savu dvieli, lai uz tā sēdētu izrādes laikā (norises vietas iekārtojums piedāvās dažādas sēdvietas un dvieļa izmantošana ir vēlama higiēnas apsvērumu dēļ).
• Pēc izrādes sākuma kavējošie apmeklētāji netiks ielaisti. Tāpat arī, ja nolemsiet iziet no zāles pirms izrādes beigām, vairs nevarēsiet iekļūt atpakaļ.
• Izrādes laikā stingri aizliegts filmēt un fotografēt (gan izrādi, gan līdzdalībniekus)!