Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Kultūra

Šogad pēdējo reizi tiks rīkots viens no krāšņākajiem mūzikas pasākumiem Latvijā

© Pixabay

Jūrmalā, Dzintaru koncertzālē šovasar no 10.augusta līdz 13.augustam pēdējo reizi notiks mūzikas festivāls "Summertime - aicina Inese Galante", aģentūru LETA informēja rīkotāju pārstāve Džeina Šteinberga.

Festivāla patronese, operdziedātāja Inese Galante uzsver, ka festivāls šo gadu gaitā ir kļuvis par vienu no krāšņākajiem mūzikas pasākumiem Latvijā un kultūras vizītkarti Jūrmalai: "Taču 17 gadi ir ilgs laiks. Es augstu novērtēju savas meitas Diānas neatsveramo ieguldījumu festivāla organizēšanā, viņas uzlikto augsto latiņu un gaumes izjūtu. Bet Diāna vēlas pievērsties jaunām idejām, iespējām un projektiem, tāpēc mēs esam nolēmušas, ka šogad augustā festivāls notiks pēdējo reizi," skaidroja Galante.

Viņa pati turpinās dziedātājas karjeru, kā arī īpaši pievērsīsies savam misijas darbam, jauno izpildītāju konkursa "Ineses Galantes talanti" rīkošanai. Ineses Galantes fonds arī turpinās rīkot augstvērtīgus mūzikas pasākumus ar starptautisku zvaigžņu piedalīšanos.

Festivāla "Summertime - aicina Inese Galante" programmā šovasar iekļauti seši koncerti. Atklāšanas koncertā 10.augustā uzstāsies virtuozi Latvijas pianisti Andrejs Osokins, Reinis Zariņš, Daumants Liepiņš un Aurēlija Šimkus. 11.augustā jestru ballīti iegriezīs Balkānu ritmu karalis "Shantel", pauž Šteinberga.

12.augustā klausītājus pulcēs Ineses Galantes vakars "Viva amore!", kurā uz skatuves kāps Metropolitēna operas un Milānas La Scala solists, ukraiņu bass Aleksandrs Cimbaļjuks, Latvijas Nacionālās operas un baleta (LNOB) solists Artjoms Safronovs, pie klavierēm austriete Grēta Erhartere - Sargsjana, uzstāsies arī jaunie mākslinieki. 12.augusta vakarā - arī Sanremo konkursa vairākkārtējs laureāts, Itālijas Eirovīzijas zvaigzne Rafaels Gvalaci.

13.augustā koncertā "Jaunie un spožie" uzstāsies saksofoniste Ilva Ešenvalde, LNOB soliste Inna Kločko un vijolnieks Andrejs Jegorovs. Festivāls noslēgsies 13.augusta vakarā ar Ūtes Lemperes monoizrādi "Tikšanās ar Marlēnu", kas tapusi pēc aktrises trīs stundu garas telefona sarunas ar leģendāro Holivudas zvaigzni Marlēnu Dītrihu.