Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Kultūra

Puntulis atzinīgi vērtē izmaiņas Dziesmu svētku biļešu tirgošanas sistēmā

© f64.lv, Ģirts Ozoliņš

Izmaiņas Dziesmu un deju svētku biļešu tirgošanas sistēmā ir sevi attaisnojušas, uzskata kultūras ministrs Nauris Puntulis (NA).

Intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" viņš sacīja, ka risinājums biļetes uz atsevišķiem svētku pasākumiem sākt tirgot pakāpeniski ir bijis veiksmīgs, un līdz šim brīdim biļešu pārdošana noritējusi ļoti sekmīgi.

Vienlaikus ministrs atzina, ka vienmēr būs individuāli gadījumi, kuros kāds jutīsies nedaudz apdalīts, bet "tā ir neizbēgama lieta". "Vienmēr tie, kas netiks pie kārotajām biļetēm, uzskatīs, ka kaut kas nav bijis labi. Bet es uzskatu, ka šis modelis ir pareizs, tas ir uzlabots, salīdzinot ar iepriekšējo, un patiesībā šobrīd biļešu tirdzniecība notiek ļoti raiti," vērtēja Puntulis.

Komentējot Dziesmu un deju svētku biļešu cenas, viņš pauda viedokli, ka tās ir ļoti adekvātas. Ja vēlētos panākt, lai biļetes netiek tirgotas otrreizējā tirgū par augstāku cenu, tad tās būtu jau oficiālajās tirdzniecības vietās būtu jāpārdod, piemēram, piecreiz dārgāk, bet tāds nav svētku organizētāju mērķis. Turklāt vienmēr atradīsies kāds, kurš būs gatavs pirkt biļeti arī par 1000 eiro, piebilda ministrs.

Kā ziņots, šogad pirmo reizi biļetes uz Dziesmu un deju svētku pasākumiem nonāk pārdošanā pakāpeniski.

Kopumā uz svētku pasākumiem ir 174 000 biļešu, no kuriem 74% nodoti publiskajai tirdzniecībai, 25% ir iepriekšējā rezervācijā un 1% ticis atvēlēts ielūgumiem. Biļešu cenas uz svētku pasākumiem ir amplitūdā no 5 līdz 100 eiro.

Vienā pirkuma reizē uz vienu pasākumu var iegādāties ne vairāk kā četras biļetes. Kopējais vienā pirkumā nopērkamo biļešu skaits ir 20.