Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Kultūra

Koncertzāles "Lielais dzintars" mākslinieciskais vadītājs būs Silabriedis

© f64.lv, Kaspars Krafts

Koncertzāles "Lielais dzintars" mākslinieciskais vadītājs būs Orests Silabriedis, informē koncertzāles sabiedrisko attiecību speciāliste Anita Lazdeniece.

Uz šo amatu bija izsludināts konkurss. Konkursa pirmajā kārtā tika izvirzīti pieci kandidāti, bet otrajā kārtā konkursa vērtēšanas komisija izvērtēja divus pretendentus.

Mākslinieciskā vadītāja pienākumos ietilpst koncertzāles kopējās mākslinieciskās programmas izstrāde, plānošana un jaunu projektu realizācija, kā arī sadarbība ar nozares profesionāļiem Latvijā, Eiropā un pasaulē.

Silabriedim ir vairāk nekā 30 gadu pieredze mūzikas nozarē. Viņš strādājis pie dažādu koncertciklu, festivālu un jubilejas māksliniecisko programmu izveides vairākām Latvijas kultūras organizācijām, rīkojis dzejas un mūzikas vakarus. Vairākus gadus bijis "Latvijas Koncertu" un Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra galvenais redaktors, aktīvi līdzdarbojies mākslinieciskās darbības producēšanā.

Kopš 2022.gada ir Liepājas Simfoniskā orķestra repertuāra politikas un mākslinieciskās darbības konsultants.

Silabriedis ir pieredzējis mūzikas apskatnieks, grāmatu līdzautors, laikrakstu un žurnālu publikāciju autors. Aktīvi seko līdzi Latvijas un pasaules mūzikas un mākslas aktualitātēm. Kopš 1996.gada vada un producē raidījumus Latvijas Radio 3 "Klasika", savukārt kopš 2005.gada ir žurnāla "Mūzikas Saule" galvenais redaktors. Nacionālu un starptautisku apbalvojumu žūriju dalībnieks.

Kopš 2016.gada Liepājas koncertzāles "Lielais dzintars" mākslinieciskā vadītāja bija Baiba Bartkeviča. Koncertzāle ar Bartkeviču sadarbību turpinās mūsdienu mākslas festivāla "Liepājas Mākslas forums" ietvaros.