Sēru vēsts: Mūžībā devies talantīgs latviešu pianists

© Pixabay

Mūžībā devies talantīgs latviešu pianists Andrejs Zelčs (1948-2023), "Facebook" raksta viņa kādreizējais kursabiedrs Jānis Žugovs.

"Bijām kursabiedri konservatorijā, tad devāmies latviskot kultūras dzīvi Daugavpilī jau kā jaunie speciālisti Daugavpils mūzikas vidusskolā. Arī kaimiņi pedagogu kopmītnēs. Andrejs - mūziķis "no Dieva".

Kopā muzicējām kā vairākos nopietnos koncertos, tā jautrākos sadzīves pasākumos. Jaunībā esam spēlējuši volejbolu, smējušies par partiju un padomju valdību, izvairījušies no politmācībām un pedagogiem obligātās "Marksisma-ļeņinisma universitātes".

Ar Andreju vienmēr varēju justies kā ar tuvu cilvēku, kuram var uzticēties. Daugavpilī tikpat kā visi koncerti vairākus gadu desmitus pagāja ar viņa līdzdalību. Spēlēja kā klasiku, tā džezu un populāru mūziku. Gan kā solists, ansambļa dalībnieks, tā koncertmeistars. Andrejs ar sieviņu Maigu ir izaudzinājuši divus dēlus un nu priecājās par trim mazbērniem. Jūtam līdzi Andreja māsai, sievai, bērniem un mazbērniem, radiem, jo arī mums, viņa trūks..." raksta J. Žugovs.

Cilvēki komentāros izsaka līdzjūtību tuviniekiem.

Svarīgākais