Kuldīgā 1905.gada parkā atklāta par 173 000 eiro atjaunotā Rezevskas strūklaka "Meitene ar ūdens trauku"

© F64

Ceturtdien Kuldīgā 1905.gada parkā atklāta par 173 000 eiro atjaunotā tēlnieces Līvijas Rezevskas strūklaka "Meitene ar ūdens trauku", aģentūru LETA informēja pašvaldībā.

Strūklaka restaurēta gada laikā, īstenojot pašvaldības būvniecības ieceri "Strūklakas un tai piegulošās teritorijas atjaunošana 1905.gada parkā, Kuldīgā."

Atjaunots strūklakas baseins un podests, mainīts strūklakas vadības mehānisms un ūdensapgādes sistēma. Ierīkots papildu apgaismojums skulptūras un baseina izgaismošanai, sakārtota arī teritorija ap strūklaku - tā aprīkota ar jauniem soliņiem un apstādījumiem. Savukārt baseina malu turpmāk rotās vēstījums par skulptūras autori, Kuldīgas Goda pilsoni Rezevsku.

Apstādījumi veidoti tā, lai pavasarī un vasarā dominētu ziedi viegli rozā un violetā nokrāsā ar graudzāļu un krūmu zaļo toni, bet rudenī un ziemā ķieģeļu oranžais dižskābāržu dzīvžoga tonis papildinātu Kuldīgas vecpilsētas noskaņu.

Kuldīdznieku iemīļotā bronzas skulptūra, kas mīļi tiek dēvēta par Anniņu, 1905.gada parkā atrodas kopš 20.gadsimta 50.gadiem.

Strūklakas un teritorijas atjaunošanas projektu izstrādāja SIA "Zala Landscape Architecture", būvuzraudzību nodrošināja IK "FM grupa", būvdarbus veica SIA "AB Būvniecība".

Svarīgākais