Otrdiena, 7.maijs

redeem Henriete, Henrijs, Jete

arrow_right_alt Kultūra

Mūziķis Atis Zviedris pārsteidz savus fanus

© Dmitrijs Suļžics/F64

Ilgi gaidītajai rokoperai "Lāčplēsis" šovasar gaidāma atdzimšana, kam vadošā loma uzticēta pašmāju mūziķim Atim Ziedrim. Kā pats mākslinieks atzīst savos sociālajos tīklos, šī ir atbildīgākā loma karjeras laikā. Uzsverot, ka tagad priekšā ir svarīgs un skaists darbs.

Atzīmējot eposa 135. gadadienu, izrāde notiks Daugavas krastos Lielvārdes parkā - vietā, kur Andreja Pumpura eposā arī notiek Lāčplēša cīņa ar Melno bruņinieku. Šī ir arī Pumpura dzimtā puse. Galvenās - Lāčplēša un Laimdotas - lomas uzticētas dziedātājam Atim Zviedrim un aktrisei Ilzei Ķuzulei-Skrastiņai, paziņoja TV3 preses konferencē.

Pats mūziķis neslēp savu sajūsmu:

Es savu Tēvzemi dzirdu! Paldies Zigmaram Liepiņam par uzticēšanos un eņģeļiem, kuri iedomājās manu balsi piedāvāt šai, tik ļoti, atbildīgajai lomai. Paldies Mārai Zālītei par netverami augstvērtīgo dzeju un latviskās pašapziņas celšanu. Ar nepacietību gaidu pirmos mēģinājumus un sastrādāšanos ar skatuves kolēģiem, jomas profesionāļu virsvadībā.

Tāpat šai leģendārajai rokoperai režisores nasta uzticēta Rēzijai Kalniņai, kura arī ir patīkami satraukta par gaidāmo.

Es pati jau gribu redzēt šo izrādi, pati jau gribu tur piedalīties. Jautājums ir, laiki mainās, un kas ir tieši šim laikmetam, šim brīdim svarīgs Latvijai, kas ir mūsdienu varonis un mūsu Laimdota - laimes dotā vai laime, un kas ir mūsdienās Kangars, jo mēs esam aplipuši ar stereotipiem.