Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Kultūra

Šovasar Latvijā uzstāsies Krimas tatāru dziedātāja no Ukrainas "Jamala"

© Dutch Press Photo/Cover Images/Scanpix/Leta

Pasaules mūzikas festivāla "Porta", kas norisināsies no 27.jūlija līdz 29.jūlijam, noslēdzošajā dienā Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā uz skatuves kāps Krimas tatāru dziedātāja no Ukrainas "Jamala", informē festivāla rīkotāju pārstāve Ilze Apsiņa.

Viņa norāda, ka festivālā papildus mūzikas dažādībai koncertu apmeklētājiem būs iespēja arī iepazīt dalībvalstu nacionālo virtuvju tradicionālās garšas. Pirmo reizi festivāls viesosies Kuldīgā, kur 27.jūlija vakarā Pils parkā gaidāms atklāšanas koncerts, kurā ar Āfrikas bungu ritmiem vakaru ieskandinās ritma apvienība "Slatucada" no Marokas, savukārt koncerta turpinājumā ar jaudu dalīsies elektrofolka apvienība "Okra Playground" no Somijas.

Otrās festivāla dienas, 28.jūlija, vakarā Fon Stricka villā varēs ļauties priekšnesumiem, ko sniegs māksliniece Paivi Hirvonena no Somijas, apvienība "Rahu The Fool" un "Le Diable à Cinq" no Kanādas.

Savukārt 29.jūlijā "Portas" jaunajā mājvietā - Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā - uz "Ambient" skatuves būs iespējams baudīt "Duo Ruut" no Igaunijas. Tāpat uzstāsies Daniels Herskedals no Norvēģijas. Uz festivāla otrās skatuves līdzās "Okra Playground" un "Slatucada" uzstāsies ukraiņu dziedātāju un dziesmu autore "Jamala".