Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Kultūra

Festivālā “Windstream” būs dejas ar Daumantu Kalniņu un izskanēs Zaļupes jaundarbs

© Publicitātes foto

Orķestra “Rīga” tradicionālais festivāls “Windstream” arī šogad ir ceļā pie klausītājiem: jau pirmajā pavasara dienā, 20. martā, notiks tā atklāšanas koncerts, kurā kopā ar orķestri uzstāsies izcili solisti.

Atklāšanas koncertā “Sākam pavasari!” 20. martā VEF Kultūras pilī varēs dzirdēt 20. gadsimta otrās puses deju mūziku džeza ritmos, ko atskaņos orķestra “Rīga” bigbends Roberta Martini vadībā un dziedātājs Daumants Kalniņš, bet mūziķu skanējumu izkrāšņos stepa deju grupa “Soul Tap” un dejas mākslinieki Egija Abaroviča un Reinis Rešetins.

“Šis būs koncerts deju mūzikas gardēžiem,” atklāj koncerta diriģents, džeza mūzikas interprets un saksofonists Roberts Martini. “Vairāku deju stilu apkopojums - no klasiskās līdz latīņamerikāņu dejai - valsis, tango, svings, rokenrols un citu žanru deju mūzika. Programmā skanēs arī Neta Kinga Kola un Maikla Bublē spilgtākās dziesmas.”

Vērā ņemams solās būt arī festivāla “Windstream” noslēguma koncerts “Jauns”, kas 15. aprīlī izskanēs Lielajā Ģildē - tajā tiks pirmatskaņota Riharda Zaļupes simfonija pūtēju orķestrim. Programmā varēs dzirdēt arī skaņdarbus, kuros klasisko pūšamo instrumentu orķestra skanējumu papildinās tehno, elektroniskās mūzikas, džeza un bībopa ritmi. Kopā ar orķestri “Rīga” muzicēs saksofonu kvartets “Atomos”, diriģēs orķestra mākslinieciskais vadītājs Valdis Butāns.