Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Kultūra

Operetes teātra teatralizētā koncertprogramma «Musique d'amour» izskanēs Ādažu Kultūras centrā

© Publicitātes foto

Sestdien, 17.martā, plkst.19 Ādažu Kultūras centrā izskanēs Operetes teātra teatralizētā koncertprogramma «Musique d'amour» («Mīlestības mūzika»). Tā ievedīs šarmantajā Vīnes mūzikas pasaulē, ļaujot klausītājiem izbaudīt mūziku, kuru mīlam un pazīstam, mūziku, kura radīta, lai iepriecinātu un uzmundrinātu, un, protams, tik ļoti pozitīvai dzīves uztverei nepieciešamais humors.

«Laikā, kurā šobrīd dzīvojam, mēs jau salīdzinoši ilgu laiku skaudrāk kā jebkad agrāk saprotam, ka ir ārkārtīgi svarīgi saglabāt līdzcietību, cilvēcību un spēju sadzirdēt un mīlēt vienam otru. Mīlestība ir dzīvības kodols, dzīvotspējas eliksīrs, kas rada dzīvesprieku un piešķir mūsu dzīvei vērtību un jēgu. Un šī mīlestības mūzika būs iedvesmas un stiprinājuma avots klausītājiem, kā dzīvesprieka un mīlestības eksplozija iepretim pasaulē notiekošajam,» aicinot apmeklēt koncertprogrammu «Musiq d’amour», pauž Operetes teātra valdes priekšsēdētāja Agija Ozoliņa-Kozlovska, pianiste, kura koncertā atskaņos klavierpavadījumus.

Savukārt izcilais vijolnieks Raimonds Ozols atzīst: «Varbūt esmu pārāk konservatīvs vai «akadēmisks», taču, ja man ir dota iespēja izvēlēties, labprātāk izpildu mūziku, ko caurvij ausij tīkama melodiskā līnija un loģiska harmonija. Tieši tādēļ ar prieku piedalos Operetes teātra veidotajās programmās, jo šā žanra klasiķu radītās mūzikas interpretēšana ikreiz ir kā malks svaiga gaisa.»

Koncertā piedalīsies izcili solisti: operdīva, vairākkārtēja «Lielās Mūzikas balvas» laureāte Sonora Vaice (soprāns), Anta Jankovska (soprāns / Itālija), Laura Purena-Kancāne (soprāns), Alfr. Kalniņa Cēsu mūzikas vidusskolas audzēkne Patrīcija Kozlovska (soprāns), Dainis Kalnačs (tenors), Dainis Skutelis (tenors), Nauris Indzeris (baritons), vijolnieks Raimonds Ozols un pianiste Agija Ozoliņa-Kozlovska. Koncertu vadīs Henrijs Kozlovskis.

Koncertu veidojuši: horeogrāfes Olga Spridzāne un Ieva Kemlere, kostīmu māksliniece Elīna Milta-Niedrāja, scenogrāfe Rasa Cirvele, grima māksliniece Liāna Repule, mākslinieciskā vadītāja un producente - Agija Ozoliņa-Kozlovska.