Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Kultūra

Mūziķis Guntars Račs vairs nestrādā Finanšu ministrijā

© Ģirts Ozoliņš/F64

Beidzot darboties iepriekšējai valdībai, no darba Finanšu ministrijā aizgājis mūziķis Guntars Račs, kas pildīja iepriekšējā finanšu ministra Jāņa Reira padomnieka pienākumus.

Guntara Rača vārds vairs nav atrodams starp Finanšu ministrijas darbiniekiem. Arī mūziķa paša ieraksts Facebook vēsta, ka viņš

Finanšu ministrijā strādājis no 2022. gada 1. marta līdz 2022. gada 14. decembrim.

Krišjāņa Kariņa vadītais Ministru Kabinets, kurā ietilpa finanšu ministrs Jānis Reirs, darbojās no 2019. gada 23. janvāra līdz 2022. gada 14. decembrim.

Portāls NRA jau rakstīja, ka pagājušā gada martā toreizējā finanšu ministra Jāņa Reira birojā darbu uz pusslodzi uzsāka padomnieks Guntars Račs. Viens no galvenajiem padomnieka darbības virzieniem, kā norādīja ministrija, bija saimnieciskās darbības konta ieviešanas veicināšana.

“Saimnieciskās darbības konta ieviešana ārkārtīgi atvieglotu pašnodarbināto dzīvi - nebūtu jāalgo grāmatvedis, banka norēķinātos ar Valsts ieņēmumu dienestu,” toreiz uzsvēra Račs.

Padomniekam šajā amatā vajadzēja sniegt priekšlikumus arī kultūras un radošo industriju jautājumos saistībā ar privātā un publiskā sektora mijiedarbību un valsts budžeta finansējuma efektīvu izmantošanu tajā, kā arī par sadarbību ar nevalstisko sektoru.

Guntars Račs ir latviešu mūzikas izdevējs, producents, dziesmu autors, sabiedriskais darbinieks un uzņēmējs, "Izdevniecība MicRec" īpašnieks, ASV Ierakstu akadēmijas biedrs, vairāku Mūzikas ierakstu gada balvu un Autortiesību bezgalības balvu ieguvējs un 7 grāmatu autors. Viņš ir vairāku biedrību - Latvijas mūzikas izpildītāju un producentu apvienības (LaIPA), Latvijas autoru apvienības (LAA), Latvijas mūzikas producentu apvienības (LaMPA) un Pašnodarbināto mūziķu apvienības (PMB) - dibinātājs kā arī PMB padomes loceklis.