Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Kultūra

Triestes festivālā Itālijā demonstrēs dokumentālo filmu "Iļģuciema māsas"

© unsplash.com

Triestes festivālā Itālijā šodien demonstrēs režisores Elitas Kļaviņas dokumentālo filmu "Iļģuciema māsas", informē filmas veidotāju pārstāve Antra Gaile.

Viņa norāda, ka tas ir lielākais Itālijas festivāls no tiem, kuru uzmanības centrā ir Centrāleiropas un Austrumeiropas kino. Triestē "Iļģuciema māsas" piedzīvos Itālijas pirmizrādi un ir vienīgā Latvijas filma no 11 filmām dokumentālo filmu konkursā.

Gaile atzīmē, ka filmas darbība notiek Iļģuciema sieviešu cietumā, kur ieslodzītās sievietes, teātra studijā kopā ar profesionāliem aktieriem iestudējot Čehova "Trīs māsas", atklāj savus skaudros dzīvesstāstus un runā par cerībām un ilgām pēc cilvēcīgas attieksmes ārpus cietuma mūriem.

Viņa atzīmēja, ka "Iļģuciema māsas" ir aktrises un režisores Kļaviņas otrā pilnmetrāžas dokumentālā filma. Filma "Zorjana Horobraja" bija viņas diplomdarbs Latvijas Kultūras akadēmijas Nacionālajā filmu skolā un ieguva Nacionālo kino balvu "Lielais Kristaps 2019" kā labākā studentu filma.

"Iļģuciema māsu" radošajā komandā ir režisore Kļaviņa, galvenā operatore Baiba Kļava, montāžas režisore Sandra Alksne, skaņu režisors Anrijs Krenbergs, komponists Kārlis Auzāns, producentes Gaile, Līga Gaisa, Kļaviņa.