Aleksandra Špicberga aicina uz skaistu koncertu Valmierā

© Publicitātes foto

Šo svētdien, 8. Janvārī, Valmieras Sv. Sīmaņa baznīcā notiks koncerts – mistērija “Laiks. Tu. Lūgšana”, kurā piedalīsies dziedātāja Aleksandra Špicberga un vīru vokālā grupa, kā arī sitamo instrumentu meistari Mikus Bāliņš un Elvijs Endelis.

Pirmais no šī cikla koncertiem ar ilgām stāvovācijām tika aizvadīts 2. janvārī, kad koncertprogramma piedzīvoja savu pirmatskaņojumu Rīgas Vecajā Sv. Ģertrūdes baznīcā. Šajā programmā skan dažādu gadsimtu baznīcas dziedājumi un lūgšanas latīņu, grieķu, aramiešu, baznīcslāvu un latviešu valodās, kā arī igauņu komponista Arvo Perta instrumentālas skaņu gleznas.

“Dabisks balss skanējums satiek sitamo instrumentu pasāžas un ievibrē klausītāju sirdis kopīgā lūgšanā. Emocionālajā gara pārdzīvojumā klausītāju ved gaismu spēles noskaņas, ļaujot klātbūtnē izdzīvot gaismas uzvaras stāstu,” tā šo koncertu piesaka tā rīkotāji. Dažādās valodas, dažādo laikmetu un tradīciju krāsas akcentē Ivara Vācera veidotās gaismu spēles, un ne velti Rīgas koncerta apmeklētāji īpašu atzinību izteica tieši par skaistajām gaismām un tērpiem.

Plašākai auditorijai pazīstamākā šo koncertu dalībniece ir Aleksandra Špicberga - viena no spilgtākajiem un daudzpusīgākajiem jaunās paaudzes mūziķēm Latvijā, kurai vienlīdz tuva ir gan akadēmiskā, gan baznīcas un tautas mūzika. Aleksandra ir vairākkārtēja valsts un starptautisku jauno vokālistu konkursu laureāte, piedalījusies starptautiskos festivālos, aktīvi koncertē, sadarbojoties ar dažādu žanru izpildītājmāksliniekiem. Aleksandra ir absolvējusi Rīgas Doma Kora skolu un šobrīd studē Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā profesora Andra Veismaņa kora diriģēšanas klasē. “Mans sapnis ir, lai mēs šajā sarežģītajā laikā visi būtu kopā, sajustu kopību un stiprinātos kopīgās lūgšanās. Ja tikai uz mirkli pasaulē apklusīs lūgšana, pasaule apstāsies griezties. To mēs nedrīkstam pieļaut,” pauž Aleksandra Špicberga.

Kultūra

Izrādē “Verters” titullomas tēlotājs veiksmīgi tēlo pats sevi atbilstoši ziņai par slavenību privāto dzīvi, ka šogad martā kādu nebūt “ceremoniju apmeklēja arī 43 gadus vecais Jaunā Rīgas teātra, filmu un seriālu aktieris Ivars Krasts un 21 gadu vecā TV šovā “X Faktors” iepazītā dziedātāja Diona Liepiņa. Uz pasākumu abi devās kā pāris.”