Kur sagaidīt 2023.gadu? Lielāko notikumu apkopojums

© pexels.com

Šovakar, 31. decembrī, sagaidot jauno 2023. gadu, daudzviet Latvijā noris dažnedažādi pasākumi. Lasiet tālāk un uzziniet, kur un kā šodien tiks sagaidīts Jaunais gads!

Kopīga Jaunā gada sagaidīšana Preiļos notiks pilsētas centrā pie svētku egles no plkst.23.15 līdz plkst.2. Šovakar no plkst.23.55 apsveikumu iedzīvotājiem teiks Preiļu novada domes priekšsēdētajs Ārijs Vucāns ("Apvienība "Iedzīvotāji"", LRA, JKP), bet tieši pusnaktī notiks Jaunā gada ierībināšana. Pasākumā muzicēs diksilends "Sunny Groove Dixie". Svētku nakts turpinājumā no plkst.1 notiks diskoballe.

Kuldīgā Jaungadu sagaidīs ar gaismas spēli pār Ventas Rumbu un Ivo Fomina koncertu. No plkst.22 līdz jaunā gada pirmajai stundai Kuldīgas Pilsētas dārzs būs pārvērsts par mirdzošu un melodisku Jaunā gada sagaidīšanas notikuma vietu ar karstiem dzērieniem, dejām un dziesmām. Šogad klasiskā salūta vietā gaismu spēlēs ar dažādiem specefektu pārsteigumiem rotāsies Ventas Rumba, no plkst.23 līdz 00.10 būs vērojamas gaismu spēles "Ventas Rumba. Četri gadalaiki. Ziema". Īsi pirms pusnakts paredzēta Kuldīgas novada domes priekšsēdētājas Ineses Astaševskas ("Kuldīgas novadam") Jaungada uzruna.

Sagaidot 2023.gadu, šovakar un rītvakar no plkst.18 līdz 1 Valmierā būs iespējams aplūkot gaismas un vides mākslas instalācijas, ko veidos dažādi Latvijā zināmi mākslinieki un nozares profesionāļi,. No plkst.22 Jaungada sagaidīšanas pasākums notiks Valmieras Kultūras centrā. Izklaidējošās programmas vakara vadītājs būs Edgars Žukovskis, ballē spēlēs grupu "Papīra lidmašīnas". Naukšēnu Kultūras namā no plkst.22 notiks Jaungada sagaidīšanas balle kopā ar grupu "Trešās brigādes Amulets", bet Rūjienas Kultūras centrā - Jaunā gada masku balle kopā ar grupu "Lauku muzikanti". Savukārt no plkst.20 līdz 1.janvāra plkst.1 Strenčos un Sedā laukumos pie svētku egles notiks gaismas un skaņas spēles.

Jauno gadu Rēzeknē sagaidīs ar salūtu. Rēzeknē kopīga Jaungada sagaidīšana Festivāla parkā sāksies sestdien, 31.decembrī, plkst.23.30. Skanēs svētku mūzika, īsi pirms pusnakts klātesošos svinīgā uzrunā sveiks Rēzeknes mērs Aleksandrs Bartaševičs (S), savukārt gadu mijā paredzēts salūts, informēja Rēzeknes pašvaldības pārstāve Nataļja Jupatova.

Jūrmalā gadu mijas sagaidīšanas pasākums notiks pie Kauguru Kultūras nama. No plkst.23 līdz 1 pasākumā spēlēs Jaungada orķestris, notiks ziemas dziesmu kopdziedāšana, īpašā pasākuma viešņa būs dziedātāja Ieva Akurātere. Pirms pusnakts būs pieslēgšanās Latvijas Televīzijas translācijai, bet Jaunā gada atnākšana tiks sveiktas ar gaismu šovu.

Liepājā gadu mija tiks sagaidīta ar mūziķa Dona koncertu un ar spožiem gaismas efektiem. Gadu mijas pasākums šodien plkst.23 notiks pie Liepājas galvenās egles Rožu laukumā. Īpašais svētku notikums būs Dona koncerts. Pirms pulcēties Rožu laukumā un kopīgi sagaidīt gadu mijas brīdi 31.decembra vakarā, Svētās Trīsvienības baznīcā plkst.22 uz gada nogales koncertu ziemas skaņās un sajūtās aicinās mūziķi Igo un Jānis Strazds. Koncertā skanēs dziesmas no Igo repertuāra ziemas nakts noskaņās. Līdz ar 2023.gada iestāšanos, 1.janvārī svētku skatuvi pārņems radio DJ Magnuss Eriņš, aicinot uz kopīgu izdejošanos.

Madonā Jaunā gada sagaidīšana notiks multimediālajā parkā Priežu kalnā. Šodien no plkst.16 līdz plkst.21 Priežu mežā ikvienu priecēs multimediāls gaismu šovs, gaismas objekti un pasakas. Savukārt no plkst.21 līdz plkst.3 pašvaldība aicina 2023.gadu sagaidīt bez salūta, taču muzikālās noskaņās. Uz skaisti izgaismotā Priežu kalna svinētājus uzrunās Madonas novada pašvaldības vadība un novada bērni un jaunieši.

Ventspilī Jauno gadu sagaidīs ar uguņošanu. Šovakar no plkst.23.30 ventspilnieki un pilsētas viesi aicināti kopā sagaidīt 2023.gadu Lielajā laukumā. Muzikāli enerģisku programmu līdz uguņošanai sarūpējusi latviešu deju mūzikas grupa "100.debija. Ventspils koncertam tiek gatavoti arī īpaši svētku pārsteigumi. Īsi pirms pusvieniem naktī visus klātesošos ar svētku uzrunu sveiks pilsētas mērs Jānis Vītoliņš ("Latvijai un Ventspilij"). Uguņošana notiks tradicionāli pēc "Ventspils laika" - plkst.00.00 Uguņošanas priekšnesumā pirotehnikas mākslinieks Kalvis Kalniņš būs iekļāvis arī vairākus inovatīvus pirotehnikas risinājumus.

Saldū pašvaldība aicina iedzīvotājus sagaidīt 2023.gadu Oskara Kalpaka laukumā. No plkst.22 ballīti iegriezīs "Radio SWH" dīdžejs Artis Dvarionas, savukārt no plkst.23 līdz plkst.1 paredzēta Jaunā gada balle kopā ar "MC orķestri" un Alisi Kanti. No plkst.1 līdz plkst.2 par svētku gaisotni atkal gādās Dvarionas. Pusnaktī būs īpašs gaismu pārsteigums. Visas nakts garumā darbosies īpašais jaungada foto stūrītis un būs iespējams izliet savu laimi, kā arī varēs iegādāties uzkodas.

Aizkrauklē Jauno gadu sagaidīs ar Jaunā gada stāstu un salūtu. Šodien jau no plkst.17 līdz plkst.1 Aizkraukles centrālajā laukumā būs vērojams audiovizuāls Jaungada stāsts. Pusnaktī pilsētas centrālajā laukumā notiks gadumijas salūts.

Saulkrastos Jaungadu sagaidīs Neibādes parkā, iededzot brīnumsvecītes par mieru pasaulē. Saulkrastu estrādes Neibādes parkā kopā ar dziedātājām Dināru Rudāni un Patrišu un grupu "Rock5" no plkst.23.15 līdz plkst.00.40 muzikālā noskaņojumā tiks ieskandināts atnākošais Zaķa gads. Plkst.23.50 būs Saulkrastu novada domes priekšsēdētāja Normunda Līča (LRA) svētku uzruna.

Gulbenē pie kultūras centra Jaungads tiks sagaidīts ar Gaismas salūtu. Jau no plkst.23 pie kultūras centra svinības iesildīs Roberts Lejasmeijers visiem labi zināmos mūzikas ritmos. Īsi pirms pusnakts, plkst.23.40, svētku uzrunu teikts novada domes priekšsēdētājs Andis Caunītis (LRA). Jaunā gada pirmajās minūtēs Gulbenes centrālajā skvērā notiks Gaismas salūts tradicionālās uguņošanas vietā. Gulbenes kultūras centrā no plkst.00.30 būs balle "Gadumijā 2023" ar grupu "Tilts" un Lejasmeijeru.

Cēsīs Jauno gadu sagaidīs ar muzikālo gaismu performanci. Vecgada vakarā Cēsis aicina uz Jaunā gada sagaidīšanu Vienības laukumā. Pulcēšanās no plkst.23.30, lai tuvojoties gadumijai, atskatītos uz aktuālākajiem šī gada notikumiem. Savukārt pusnaktī, vērojot muzikālo gaismu performanci Jaunā gada sagaidīšana. Interaktīvo gaismas šovu īpaši Cēsīm radījuši un izrādīs pieredzējušie gaismu mākslinieki "Those Guys Lighting". To varēs vērot līdz pat plkst.1, kamēr Vienības laukums tiks piepildīts arī ar deju soļiem. Pusnaktī Jaungada ballei durvis vaļā vērs Cēsu "Fonoklubs". Par ballīti gādās dīdžeji Zīle un Winamp.

Dvīņu pilsētās Valkā un Valgā šodien tiks sākta jauna tradīcija, Jaungadu sagaidot kopā. Svinības sāksies plkst.23 ar lāzeru šovu un mūziku. Īsi pirms pusnakts abu pilsētu mēri teiks uzrunas un laba vēlējumus, savukārt gadu mijā pie gājēju tilta pār Varžupīti Latvijas-Igaunijas robežu izgaismos uguns skulptūras. Pēc jaunā gada iestāšanās pasākums turpināsies ar āra diskotēku un lāzeriem. Diskotēkā skanēs populārākie latviešu, igauņu un ārzemju hīti.

Šodien no plkst.23.30 Siguldas novada iedzīvotāji un viesi tiek aicināti apmeklēt Siguldas dzelzceļa stacijas laukumu, lai kopīgi sagaidītu jauno gadu. Sagaidot 2023.gadu, skanēs svētku mūzika un, atskatoties uz aizejošo gadu, fotogrāfijās un video varēs aplūkot spilgtākos un aizraujošākos notikumus. Īsi pirms pusnakts klātesošos uzrunās Siguldas novada domes priekšsēdētāja Līga Sausiņa, savukārt gadumijā ikvienu priecēs uguņošana.

Limbažos pie kultūras nama pusnaktī Jaungadu sagaidīs ar uguns šovu. Jau plkst.21 Limbažu kultūras namā sāksies Jaunā gada balle kopā ar grupu "Flames&Rolltones", solists Atis Zviedris. Pasākumu vadīs aktieris Atis Bētiņš. Plkst.23.45 ārā pie kultūras nama Limbažu novada domes priekšsēdētājs Dagnis Straubergs (LRA) uzrunās novada iedzīvotājus, un uzrunai sekos uguns šovs.

Sagaidot Jauno gadu, Daugavpilī būs skatāma lāzergaismu projekcijas izrāde. Jaungada naktī no plkst.23.30 līdz plkst.2 Vienības laukumā skanēs mūzika, savukārt plkst.1 būs skatāma lāzergaismu projekcijas izrāde "Jaunais gads Daugavpilī - 2023!".

Šodien plkst.24 ogrēnieši un pilsētas viesi varēs vērot svētku salūtu no Ogres novada Kultūras centra jumta. Savukārt no plkst.21 Ogres novada Kultūras centra Deju zālē būs Jaungada balle. No plkst.23 līdz 1.janvāra plkst.1 Jaungada sagaidīšanas pasākums notiks arī Ikšķiles Centra laukumā.

Talsos Jaungadu sagaidīs ar uguņošanu. Talsu pilsētas laukumā plkst.23.30 Jauno gadu varēs sagaidīt kopā ar grupu "Credo". Uz lielā ekrāna varēs vērot aizejošā gada atskatu. Pusnaktī notiks svētku uguņošana.

Jelgavnieki un pilsētas viesi šodien no plkst.23 aicināti uz brīvdabas koncertzāli "Mītava" Pasta salā, lai kopā pavadītu veco gadu un sagaidītu jauno. Jelgavā jauno gadu varēs sagaidīt divreiz - pusnaktī un 25 minūtes vēlāk, pēc Jelgavas laika. Koncertzālē uz lielā ekrāna tiks demonstrēts video, kas ļaus atcerēties un virtuāli atgriezties nozīmīgākajos 2022.gada notikumos Jelgavā, kā arī varēs noklausīties Jelgavas domes priekšsēdētāja Andra Rāviņa (ZZS) un valsts augstāko amatpersonu Jaungada apsveikumus. Jautrību un labu noskaņojumu uzturēs grupa "Karakums", kurā muzicē Normunds Jakušonoks un Kaspars Tīmanis. Svinības koncertzālē turpināsies līdz plkst.1.30.

Rīgas dome aicina pilsētas iedzīvotājus un viesus Jauno gadu sagaidīt pie Kongresu nama vai Rātslaukumā. 31.decembra vakarā gadu mijas pasākumi sāksies plkst.21, bet ilgs līdz plkst.2. Pasākumu laikā varēs baudīt gan kultūras programmu ar dažādu mūziķu uzstāšanos, gan gaismas un mūzikas improvizāciju. Laukumā pie Rīgas Kongresu nama primāri jauniešu auditorijai uzstāsies humorroka grupa "Pirmais kurss", grupa "Carnival Youth", reperis Ansis ar pavadošajiem mūziķiem, kā arī repa apvienība "Kreisais krasts". Pasākumu vadīs Aivis Ceriņš. Savukārt Rātslaukumā plašākai auditorijai muzicēs rokgrupa "Dzelzs Vilks", Ralfs Eilands ar pavadošajiem mūziķiem, bungu un dūdu grupa "Auļi", kā arī alternatīvā roka grupa "Sudden Lights". Pasākumu vadīs Uģis Joksts. Abās norises vietās gadumijā papildus kultūras programmai ir paredzēta arī neliela gaismas un mūzikas improvizācija kā simbols 2022.gada noslēgumam un 2023.gada sagaidīšanai.

Tukuma novadā Vecgada balle un lāzeršovs šodien notiks Kandavā, kur no plkst.22 līdz 4 Kandavas kultūras namā uzstāsies dziedātājs Normunds Rutulis, Brazīlijas deju šovs un DJ JAX. Savukārt no plkst.23 līdz plkst.1 Kandavas Promenādē būs vērojams gaismas lāzeršovs. Vecgada vakarā Tukuma pilsētas Kultūras namā plkst.19 uzstāsies grupa "Credo". Jau no plkst.17 būs iespējams iemēģināt roku dažādās interaktīvās atrakcijās, piemēram - pašiem liet laimes un kalt monētas. Ciemosies Vadims Masters, kurš demonstrēs savus neparastos mikromaģijas trikus. Būs atvērta kafejnīca "asni".

Svarīgākais