Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Kultūra

Rīgā uzstāsies itāļu jaunā džeza apvienība “XY Quartet”

© Publicitātes foto

Šo piektdien, 9. decembrī, Latvijas Radio 1. studijā uzstāsies itāļu jaunā džeza apvienība “XY Quartet”.

“XY Quartet” ir neparasta muzikālā apvienība, kas džezam un mūzikai vispār pieiet no itin matemātiska redzespunkta, un kuras dalībniekiem patīk eksperimentēt ar dažādām skaņu formulām. Jau vairāk kā desmit gadus muzikālās formulas kopā risina saksofonists Nicola Fazzini, basists Alessandro Fedrigo, vibrafonists Saverio Tasca un bundzinieks Luca Colussi. Līdz šim izdoti četri albumi un sniegti daudzi koncerti dažādās pasaules valstīs.

Itāļu jaunā džeza uzbūves principi radījuši lielu interesi plašās džeza klausītāju masās, tādēļ no saksofonista Nicola Fazzini jeb X un Alessandro Fedrigo jeb Y tiek gaidīti arvien jauni pārsteigumi, kādi noteikti neizpaliks arī grupas koncertā Rīgā.

“XY Quartet” te uzstāsies festivāla “Rīgas Ritmi 2022” rudens koncertsērijā “Art of Riga Jazz”, kas domāta muzikāli aizrautīgiem klausītājiem, kuri novērtē augsti kvalitatīvu māksliniecisko sniegumu un jaunas muzikālā skanējuma nianses, kā arī vēlas satikt lieliskus un starptautiski atzītus mūziķus intīmākā gaisotnē.

“Tik novatorisku mūziķu džeza pasaulē nav nemaz tik daudz, kā gribētos,” saka koncertsērijas “Art of Riga Jazz” mākslinieciskais vadītājs Māris Briežkalns. “Nikolā un Alesandro kūrētais projekts lieliski iederas mūsu koncertsērijas idejiskajā uzstādījumā, jo, kā reizi, meklējam arvien jaunus muzikālos pārsteigumus, ko piedāvāt pēc tiem izslāpušajai publikai tepat Rīgā. Arī leģendārā Latvijas Radio 1. studija ir kā radīta šādu muzikālo pārsteigumu izbaudīšanai līdz vissmalkākajām niansēm.”