Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Kultūra

Šodien Dailes teātrī notiks grupas "Raxtu raxti" koncerti

© Mārtiņš Zilgalvis / F64

Dailes teātrī šodien plkst.14 un 19 notiks grupas "Raxtu raxti" Latvijas svētku lielkoncerti, aģentūru LETA informēja pasākuma rīkotāju pārstāve Ilze Apsiņa.

Viņa atzīmē, ka Dailes teātrī izskanēs dziesmas no jaunā albuma "Vidū saule" un no uzveduma "Vēstījums rakstos". Tāpat koncertā varēs dzirdēt latviešu autoru skaņdarbus un tautā iecienītas tautasdziesmas.

Koncertā piedalīsies īpaši viesi, ieskaitot Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) vīru kori "Gaudeamus", tautas deju ansambli "Teiksma", RTU tautas deju ansambli "Vektors" un deju skolas "Dzirnas" dejotāji.

Koncertā kā īpašā viešņa uzstāsies arī etnomuzikoloģe ukrainiete Viktorija Prituļaka, ar kuru kopā "Raxtu raxtiem" tapis kopdarbs - ukraiņu tautasdziesma "Peld pīlēns".

"Raxtu raxti" ir latviešu mūsdienu tautas mūzikas apvienība, kas izmanto gan akadēmiskos, gan tradicionālos latviešu tautas mūzikas, gan arī pasaules mūzikas etnoinstrumentus.

Muzikālās apvienības pamatsastāvā muzicē Kristīne Kārkle-Kalniņa, Marts Kristiāns Kalniņš, Edgars Kārklis, Armands Treilihs un Artis Orubs, viesmūziķi - Ilze Grunte un Latvīte Cirse.

Biļetes uz koncertu iegādājamas "Biļešu paradīze" tirdzniecības vietās un internetā "bilesuparadize.lv".