“Baltic Jazz Trio” uzstāsies Kenedija centrā Vašingtonā

© Janis Deinats

Šo sestdien, 15. oktobrī, Džona Kenedija skatuves mākslas centrā Vašingtonā uzstāsies “Baltic Jazz Trio” - Igaunijas, Latvijas un Lietuvas džeza mākslinieku Toivo Unta, Māra Briežkalna un Daiņusa Pulauska kopprojekts. Dienu iepriekš viņi spēlēs arī Amerikas valstu organizācijas zālē, atzīmējot ASV un Baltijas valstu diplomātisko attiecību 100 gadu jubileju.

Šie koncerti ir unikāls triju Baltijas valstu vēstniecību ASV sadarbības projekts. Publiskais koncerts notiks uz Kenedija centra “Millenium” skatuves un sāksies 15. oktobrī pulksten 18 pēc Vašingtonas un pulksten 1 jau 16. oktobrī pēc Latvijas laika. Tas tiks arī straumēts tiešsaistē vietnē kennedy-center.org.

Katrs no “Baltic Jazz Trio” mūziķiem ir viens no savas valsts džeza skatuves vadošajiem spēkiem. Igauņu basists Toivo Unts, latviešu bundzinieks Māris Briežkalns un lietuviešu pianists Daiņus Pulausks pirmo reizi uzstājās kopā 2008. gadā Baltijas valstu kultūras nedēļā Parīzē, Francijā. Trio koncertējis arī Otavas džeza festivālā Kanādā, Šlēsvigas-Holšteinas mūzikas festivālā Vācijā, Viļņas džeza festivālā un Birštonas džeza festivālā, festivālā “Via Baltica” Liepājā, Korzo teātrī Hāgā, Nīderlandē, teātrī “Vanemuine” Tartu u.c.

Līdz šim trio izdevis divus albumus - “Baltic Saga” un “Centerary” - ar izcilu Baltijas komponistu Arvo Pērta, Pētera Vaska, Raimonda Paula un Mikaloja Čurļoņa mūziku, kas tiks atskaņota arī koncertā. ““Baltic Jazz Trio” ir spilgts pierādījums spēcīgajām džeza mūzikas saknēm Baltijas valstīs, augstajam izpildījuma līmenim un neparastajai Amerikas un Skandināvijas skolu saplūšanai ar tikai šim reģionam raksturīgajām etnisko kultūru niansēm,” baltiešu trio raksturo džeza mūzikas pazinēji.

Kultūra

Pirmdien, 30. septembrī, notikusi kultūras ministres Agneses Lāces un Žaņa Lipkes memoriālā muzeja pārstāvju tikšanās. Sarunas laikā puses pārrunāja jautājumus par valsts budžeta finansējumu privātajiem muzejiem.

Svarīgākais