Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Kultūra

Latvijas Radio studijā koncertēs Eiropas džeza jaunā zvaigzne Rita Pajesa  

© Publicitātes foto

Rudens koncertsērija “Art of Riga Jazz” Latvijas Radio 1. studijā tiks atklāta ar Eiropas džeza jaunās zvaigznes, spāņu dziedātājas un trombonistes Ritas Pajesas (Rita Payés) uzstāšanos 11. novembrī.

23 gadus vecā spāņu māksliniece Rita Pajesa tiek uzskatīta par vienu no Eiropas jaunās džeza paaudzes uzlecošajām zvaigznēm gan kā vokāliste, gan kā fantastiska tromboniste.

Rita studējusi klavierspēli, pēc tam apguvusi trombona spēlēšanu, kas kļuva par viņas galveno mūzikas instrumentu. Savu debijas albumu Pajesa izdeva jau 16 gadu vecumā kopā ar pieredzējušo spāņu multiinstrumentālistu Hoanu Kamoro (Joan Chamorro), kurš ir Barselonas jauniešu bigbenda “Sant Andreu Jazz Band” vadītājs. No lielās jauno mūziķu grupas visvairāk izcēlās tieši tromboniste ar neparasto vokālu. Turklāt albumā piedalījās arī zināmais amerikāņu tenorsaksofonists Skots Hamiltons (Scott Hamilton). Arī nākamais albums tapa kopā ar Kamoro un jau iezīmēja uz džeza pamatiem balstīto Ritas mīlestību pret katalāņu un brazīliešu mūzikas tradīcijām, kas vēlāk kļuvis par viņas muzikālo rokrakstu.

Rita Pajesa kopā ar savu koncertgrupu - klasisko ģitāristi Elizabeti Romu, kontrabasistu Horasio Fumero (Horacio Fumero) un bundzinieku Huanu R. Berbinu (Juan R. Berbín) - Rīgā uzstāsies festivāla “Rīgas Ritmi 2022” rudens koncertsērijā “Art of Riga Jazz”, “kas domāta muzikāli aizrautīgiem klausītājiem, kuri novērtē augsti kvalitatīvu māksliniecisko sniegumu un jaunas muzikālā skanējuma nianses, kā arī vēlas satikt lieliskus un starptautiski atzītus mūziķus intīmākā gaisotnē,” tā to piesaka šīs sērijas organizatori.