Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Kultūra

Dramaturgu teātrī šodien pirmizrāde - Hermaņa Paukša komēdija „Drošās dienas”

© Publicitātes foto

Šodien Dramaturgu teātrī pirmizrāde jaunajai dramaturga un režisora Hermaņa Paukša komēdijai „Drošās dienas”.

Nepilngadīga puiša draudzība ar divām nepilngadīgām māsām nav palikusi bez sekām. Ko darīt, ja no viena puiša divām meitenēm bērni pieteikušies? Ko darīt mātēm? Izeju no šādas situācijas meklē izrādes “Drošās dienas” varoņi.

H. Paukšs norāda, ka izrādes tēma ir atbildība, bezatbildība un pedagoģija. Par izrādes horeogrāfiju parūpējusies Gunta Kusiņa, kura iejutīsies arī vienā no lomām, bet pārējos tēlus atdzīvinās Dramaturgu teātra aktieri Solvita Stengrēvica - Grāvīte, Inese Pavēne, Undīne Bušmeistere, Anna Elīza Jākobsone, Kristīne Berngarde, Dita Kreicberga, Evija Petrovska, Matīss Hansens un Mārcis Šteingolds.

Savukārt 17. un 31.oktobrī interesentiem ir iespēja iepazīties ar Annas Kerijas Studentes izrādes „Virpulis” spilgtajiem tēliem. 26. oktobrī teātra apmeklētājiem būs iespēja izjust nedaudz baisākas izjūtas un pat padungot līdzi pazīstamām latviešu „galda dziesmām” melnajā komēdijā „Piektais bauslis”.

Tikmēr jāatgādina, ka 2022. gada oktobrī darbu sāks Dramaturgu teātra 28. aktiermeistarības studija. Pieteikties tai var vēl joprojām, sūtot pieteikumu ar vārdu, uzvārdu, e-pastu un telefona numuru uz: dramaturgu.teatris@gmail.com. Studijā tiek uzņemti visi, kas to vēlas un ir sasnieguši 14 gadu vecumu - bez iestājeksāmeniem vai citiem priekšnoteikumiem. Dalībnieku maksimālais vecums nav noteikts, un mācību programma ir izveidota tā, lai katrs, kam ir vēlēšanās iemācīties brīvi kustēties, sadzirdami un saprotami runāt, uzstāties lielas auditorijas priekšā, varētu iegūt visas šīs iemaņas.