Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Kultūra

Kāpēc atcēla Lielauces pils izsoli?

© Mārtiņš Zilgalvis/f64

Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes (LBTU) (iepriekš - Latvijas Lauksaimniecības universitāte) plānotā atklātā izsole, kurā ar 280 200 eiro sākumcenu piedāvāja iegādāties Lielauces pili, ceturtdien nenotika, sacīja universitātes pārstāve Lana Janmere.

Uz izsoli bija pieteicies viens pretendents, taču šis pretendents nebija iesniedzis visus nepieciešamos dokumentus atbilstoši izsoles noteikumiem, tāpēc pretendenta dalība izsolē nebija iespējama, teica Janmere.

Drīzumā universitāte plāno izsludināt jaunu Lielauces pils izsoli.

Izsolē piedāvā iegādāties Dobeles novada Lielauces pagastā esošu LBTU īpašumu "Pils" un "Pilītes", pārdodot abus kā lietu kopību.

Objektā ietilpst Lielauces pils 2269 kvadrātmetru platībā, šķūnis 38 kvadrātmetru platībā un garāža-darbnīca 59,9 kvadrātmetru platībā.

Lielauces pils ir vēlā klasicisma stilā celta ēka, kas atrodas Lielauces ezera krastā Dobeles novada Lielauces pagasta Lielaucē. Tā ir valsts nozīmes arhitektūras piemineklis. Muiža līdz 1920.gada Latvijas agrārajai reformai piederēja grāfu Pālenu dzimtai. Pašlaik tā pieder LBTU un tiek izmantota kā konferenču centrs ar viesu namu un muzeju.