Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Kultūra

Rīgā pirmoreiz uzstāsies džezmeņu Ričarda Bonas un Alfredo Rodrigesa jaunā apvienība

© Publicitātes foto

No šā gada 11. novembra līdz 9. decembrim norisināsies koncertsērija “Art of Riga Jazz”, kuras ietvaros džeza piekritējus priecēs spāņu dziedātāja un tromboniste Rita Payés, slavenais amerikāņu basģitārists Richard Bona kopā ar kubiešu pianistu Alfredo Rodriguez, kā arī itāļu jaunā džeza apvienība “XY Quartet”.

Viena no spāņu jaunās džeza paaudzes uzlecošajām zvaigznēm Rita Payés klausītājiem Rīgā uzstāsies 11. novembrī Latvijas Radio 1. studijā, savukārt jau nākamais koncerts “Art of Riga Jazz” sērijā būs Kamerūnā dzimušā amerikāņu basģitārista, dziedātāja un multiinstrumentālista Richard Bona uzstāšanās 16. novembrī VEF kultūras pilī. Viņš ir viens no tiem afrikāņu mūziķiem, kurš sapludina dzimtās Āfrikas mūzikas tradīcijas, Eiropas ietekmi un amerikāņu džezu.

Sadarbībā ar slavenā producenta Quincy Jones projektu muzikālo vadītāju - izcilo kubiešu pianistu Alfredo Rodriguez - Bonas akustiskajai paletei radušās jaunas krāsas. Šie divi talanti atklājuši daudzas radniecības starp Centrālāfrikas un afrokubiešu mūziku, un rezultātā tapis jauns trio kopā ar lielisko kubiešu bundzinieku Michael Oliveira. “Alfredo sadarbība ar Ričardu Bonu kubiešu stiprākās puses - ritmisko precizitāti un sirds-pa-muti-ārā romantiku - aizved jaunos un negaidītos virzienos,” raksta “The Irish Times”.

Itāļu jaunā džeza apvienība “XY Quartet” uz Latvijas Radio 1. studiju klausītājus aicinās 9. decembrī.

“Art of Riga Jazz” ir īpaša improvizācijas un džeza mūzikas koncertu sērija muzikāli aizrautīgiem klausītājiem, kuri novērtē augsti kvalitatīvu māksliniecisko sniegumu un jaunas muzikālā skanējuma nianses, kā arī vēlas satikt lieliskus un starptautiski atzītus mūziķus intīmākā gaisotnē. Koncerti Latvijas Radio 1. studijā iesāksies ar mūzikas žurnālista Kaspara Zaviļeiska vadītu sarunu, ļaujot vēl vairāk izprast viņu radošās darbības nianses.