Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Kultūra

Rīgā būs skatāmas mākslinieces Laimdotas Malles īpatnējās instalācijas

© Publicitātes foto

Jaunizveidotā un mazliet vēl topošā izklaides vieta “Vagonu Hall” (Vagonu ielā 21) ielūdz uz mākslinieces Laimdotas Malles instalācijas “ooze” atklāšanu 29. septembrī. Izstāde būs skatāma tikai sešas dienas.

Laimdotas Malles instalācijas “ooze” darbu pamatā cirkulē divi galvenie jēdzieni - aiziešana un laiks. “Izstāde skar jautājumus par to, kas notiek pēc aiziešanas - kā plaisā un gaist pieredzētais laikā, cik neiespējami ir noturēt to, kas izlēmis pazust, un kādus nospiedumus mūsos atstāj tie, kas jau sen ir izgaisuši,” stāsta izstādes kuratori. ““ooze” tuvojas gan caurspīdīgumam, gan mēģina aptvert materialitātes miesisko dabu, liekot pastāvīgi jautāt, kas no pieredzētā, saglabātā ir īsts.”

Laimdotas Malles darbos tiek meklēti veidi, “kā iespējams “pārtulkot” sākotnēji verbalizēto caur materialitāti: iesaistoties materiālu nejaušību kopsummās un vērojot dažādu materialitāšu savstarpējo mijdarbību, ir iespējams veidot uzlādētus realitātes nospiedumus, kas liek iztaujāt priekšstatus par to, kas ir īsts un kas tāds nav.”

Laimdota Malle ir maģistrantūras programmas absolvente Mančestras Mākslas skolas “Fine Art” nodaļā un maģistrantūras programmas absolvente Latvijas Mākslas akadēmijā. Piedalās izstādēs no 2012. gada, to skaitā ar personāli “Kāds savāds, garš milzis” mākslas centrā “Noass”, kas veidota sadarbībā ar mūziķiem Freddie Murphy un Chiara Lee no itāļu avangarda apvienības “Father Murphy”. Personālizstāde “ooze” šī gada februārī jau tika eksponēta “KCCC” Klaipēdā, bet 2023. gadā tā būs skatāma Tallinas biennālē “Animistic Cosmologies”.