Mūžībā devies Latvijas Nacionālā teātra aktieris

© Pixabay

Mūžībā devies aktieris Aivars Bogdanovičs, informē Latvijas Nacionālais teātris.

"Nācis no Dailes teātra 5. studijas un pirmos darba gadus pavadījis Dailes teātrī, kur nospēlējis vairākas vadošās lomas, tostarp Čehova Trigorinu, 1977. gadā Aivars Bogdanovičs pievienojās Nacionālā teātra aktieru trupai un te nostrādāja 30 gadus. Nu mūžs noslēdzies un, atskatoties atpakaļ, top skaidrs, ka aktiera likteni lielā mērā nosaka ne tikai paša griba vai režisoru vēlmes, bet dažādi ārēji apstākļi, to skaitā Dieva dotie ārējie parametri.

Šodien grūtāk iztēloties 70. gadu beigas, bet jau mirkli vēlāk Aivars Bogdanovičs nostājas acu priekšā kā ražens kungs, kas nevar un negrib mētāties ne ar saviem spriedumiem, ne jūtām.

Tāds viņš bijis apsviedīgā Prātnieka lomā “Mērnieku laikos” un kā lietišķais kaimiņu Mārtiņš no H. Gulbja “Olivera”, tāds - šaurpierīgais alkoholiķis Džons Kentijs “Princī un ubaga zēnā” un slīpētais Vīskrelis Blaumaņa “Ugunī”, tāpat kā enerģiskais fizkultūrietis Vilmārs Rozbails P. Putniņa “Ar būdu uz baznīcu” un “Ar Dievu pie zemes”. To, ka visi šie apzīmējumi viņa pirmo gadu lomām piestāvējuši, liecina lomas nosaukums Brālis Spēks M. Bulgakova “Moljērā”," lasāms teātra mājas lapā.