Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Kultūra

Mežaparka Lielajā estrādē arī sodien notiks koncertuzvedums "Dziesma dejo. Deja skan"

© Mārtiņš Zilgalvis / F64

Mežaparka Lielajā estrādē šodien, plkst.21.30, norisināsies koncertuzvedums "Dziesma dejo. Deja skan", kas kopā pulcēs 6000 dalībnieku no Latvijas un ārvalstīm, informēja pasākuma rīkotāju pārstāve Dagnija Dižbite-Svarinska.

Viņa pavēstīja, ka dalībnieki demonstrēs gan labi pazīstamu repertuāru, gan speciāli šim notikumam veidotu jaunradi, kurai muzikālās daļas autors ir komponists Uģis Prauliņš un horeogrāfs Agris Daņiļevičs.

Dižbite-Svarinska atzīmēja, ka koncertuzveduma nosaukums "Dziesma dejo. Deja skan" ir arī formas apzīmējums, jo dejotāji dejos un dziedās un arī koristi dejos un dziedās.

Repertuāru veido labi zināmiem koru un deju pasaules numuri, kā arī jaunrades, tādēļ komponists un muzikālās daļas vadītājs Prauliņš ir izveidojis vienotu skaņas dizainu visam koncertuzvedumam.

Mežaparka Lielajā estrādē to izpildīs 14 mūziķu sastāvs, 63 kori un 105 deju kolektīvi no visas Latvijas, kā arī desmit ārzemju koru un deju kolektīvi. Tas paredz, ka arī koris pārvietosies vienā laukumā ar dejotājiem.

Skatītāji koncertuzvedumā sēdēs atjaunotās Mežaparka Lielās estrādes korim paredzētās vietās un dalībnieki dejos laukumā, kur parasti atrodas skatītāju soli. Lai skatītājiem nodotu emocionālo vēstījumu, viss uzvedums būs dzīvajā izpildījumā.

Dižbite-Svarinska norādīja, ka režisoriskā vadlīnija ir šūpoles, kas šūpo latvieti starp pagātni un tagadni, zemi un debesīm, pļāvām un mežu galotnēm, šo un to sauli, ziemu un vasaru, bērnību un vecumdienām, starp Latviju un svešumu - starp deju un dziesmu. Par latvieti, kas dzied un dejo - godos, skumjās, darot darbu, iemīlējies un ejot dabā.

Koncertuzvedumā tiks izmantoti vairāku horeogrāfu un komponistu darbi, piemēram, Ulda Žagatas, Aijas Baumanes, Ulda Šteina, Raimonda Paula, Mārtiņa Brauna, Emila Melngaiļa, Imanta Kalniņa, Jāzepa Vītola un citu.

Koncertuzveduma radošo komandu veido idejas autors, producents Edžus Arums, komponists, muzikālās daļas vadītājs Prauliņš, mākslinieciskais vadītājs, virsdiriģents Mārtiņš Klišāns, mākslinieciskais vadītājs, horeogrāfs, virsvadītājs Daņiļevičs, režisore Ilze Jakubovska, scenogrāfs Aigars Ozoliņš, gaismu režisors Oskars Pauliņš, virsdiriģents Ints Teterovskis, virsvadītāji Taiga Ludborža, Ilze Mažāne, Indra Ozoliņa, Ilmārs Dreļs, Diāna Gavare, Baiba Ķestere un Kaspars Brauns.