Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Kultūra

“Kaupēn, mans mīļais” izsludina brīvdabas nakts izrādi Siguldā

© Publicitātes foto

Piedzīvojot skatītāju milzu atsaucību šosezon, koncertuzveduma “Kaupēn, mans mīļais” izziņojuši vienīgo vasaras brīvdabas nakts izrādi 12.augustā Siguldas pilsdrupu estrādē.

Vērienīgais uzvedums, kurā Jāņa Lūsēna un Māras Zālītes rokoperu uz skatuves izdzīvo 35 mūzikas profesionāļi, nakts izrādē plānojas būt vēl iespaidīgāks. “Esam pateicīgi izcilajai komandai un skatītājiem, kuri katras izrādes izskaņā ar stāvovācijām, līdzi dziedāšanu un gaismiņu šovu ļauj sajust šī gandrīz pravietiskā darba pārlaicīgo dabu. Tās ir emocijas, kas transformē, un katram liek vēlēties kļūt patiesākam un labākam,” tā izrādes producents Aigars Dinsbergs. Viņš arī brīdina, ka Siguldas izrāde, visticamāk, būs pēdējā iespēja noskatīties abu autoru kopdarbu.

Zigfrīds Muktupāvels, kurš iestudējumā atveido Dzejnieka lomu, atzīmē: “Šis lieliskais Jāņa Lūsēna un Māras Zālītes kopdarbs man ir īpašs un arī Sigulda man ir īpaša vieta. Tur esmu izaudzis, joprojām dzīvoju un pazīstu vai katru šīs skaistās pilsētas vietiņu. Priecājos, ka tieši Siguldā notiks Kaupēna vienīgā vasaras izrāde, tādēļ aicinu būt kopā ar mums un izbaudīt šo iespaidīgo uzvedumu. Iesaku!“

Jāatgādina, ka Kaupēna lomā iejūtas Latvijas Nacionālā teātra aktieris Raimonds Celms, Dzejnieks ir Zigfrīds Muktupāvels, bet Kaupēna mīļoto meiteni Valliju atveido Madara Gaile. Koncertuzvedumā piedalās arī Anmary, Zigurds Neimanis, Annija Putniņa, Inese Pabērza, Mārtiņš Kagainis, Elizabete Zagorska, Toms Kalderauskis, Edvards Grieze, Emīls Gilučs, Artūrs Biķernieks, lielu pienesumu dod Rīgas Doma kora skolas Mūziklu nodaļas audzēkņu un absolventu iesaiste.