Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Kultūra

Valsts kultūrkapitāla fonds sadalījis 1,8 miljonus eiro starp piecām mērķprogrammām

© Vladislavs Proškins / F64

Noslēgušies pieci Valsts kultūrkapitāla fonda (VKKF) mērķprogrammu konkursi, kuros sadalīti 1,8 miljoni eiro, informēja VKKF pārstāve Ilona Skuja.

Mērķprogrammā "Latviešu oriģinālmūzika" tika iesniegti 95 pieteikumi, pieprasot finansējumu 236 186 eiro apmērā. Konkursā atbalstīti 54 pieteikumi un piešķirts finansējums 65 000 eiro. Programmas mērķis ir atbalstīt jaunu dažādu žanru un stilu oriģināldarbu radīšanu, sekmējot radošās darbības izcilību.

Savukārt mērķprogrammā "Latvijas Valsts mežu atbalsts koru un tautas deju tradīcijas attīstībai" tika iesniegti 73 pieteikumi, pieprasot finansējumu 593 480 eiro apmērā. Konkursā tika atbalstīti 44 pieteikumi un piešķirts finansējums 203 914 eiro. Programmas mērķis ir atbalstīt koru un tautas deju tradīcijas attīstību, nodrošinot prioritāru atbalstu mežu darbinieku koriem un tautas deju kolektīviem, koru un tautas deju kolektīvu dalību starptautiskos konkursos un festivālos, kā arī kora mūzikas ierakstu izdošanu.

Programmā "Neakadēmiskās mūzikas atbalsts" iesniegti 20 pieteikumi un pieprasīts finansējums 142 562 eiro apmērā. Konkursā tika atbalstīti desmit pieteikumi un piešķirts finansējums 50 000 eiro. VKKF norādīja, ka programmas mērķis ir stiprināt Latvijas neakadēmiskās mūzikas industrijas kā nozīmīgas radošās industrijas un tautsaimniecības nozares konkurētspēju un eksportspēju, atbalstot ieiešanu ārvalstu tirgos, kā arī atbalstīt Latvijas mūzikas izpildītājus un veicināt jaunradi.

Savukārt mērķprogrammā "Mazbudžeta pilnmetrāžas spēlfilmu ražošana" tika iesniegti septiņi pieteikumi un pieprasīts finansējums 579 736 eiro apmērā. Konkursā tika atbalstīti divi pieteikumi un piešķirts finansējums 200 000 eiro. Programmas mērķis ir atbalstīt mazbudžeta pilnmetrāžas spēlfilmu veidošanu, lai tiktu radīti augstvērtīgi un oriģināli kino darbi, veicināta autoru profesionālā un radošā izaugsme, kā arī tiktu nodrošināta ilgtspējīga Latvijas filmu nozares attīstība.

Mērķprogrammā "Kultūras pasākumu rīkotāju biļešu kompensācija" tika iesniegti 13 pieteikumi un pieprasīts finansējums 294 417 eiro apmērā. Konkursā tika atbalstīti 12 pieteikumi un piešķirts finansējums 247 431 eiro. Programmas mērķis ir atbalstīt Covid-19 ietekmētos kultūras pasākumu rīkotājus.