Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Kultūra

Raimonds Pauls: Es saku maigus vārdus, ko parasti nedaru

© Vladislavs Proškins/F64

Latvijas sabiedrisko mediju gada balvas "Kilograms kultūras 2021" pasniegšanas ceremonijā kā pirmo apbalvoja kategorijas "Mūzika" uzvarētāju – lielāko skatītāju atbalstu fināla balsojumā bija ieguvuši operdīva Elīna Garanča un maestro Raimonds Pauls ar koncertu "Ja tevis nebūtu…".

Koncerts 2021. gada 24. jūlijā izskanēja Latvijas Nacionālajā teātrī. Raimonda Paula jubilejas koncertā, kuru pandēmijas ierobežojumu dēļ nācās pārcelt uz vasaru, maestro un Garanču pavadīja "Sinfonietta Rīga", diriģents Normunds Šnē un instrumentālā grupa Raimonda Macata vadībā, vēsta lsm.lv.

Balvas saņēmēju paziņoja iepriekšējā gada balvas laureāte - ērģelniece Iveta Apkalna. Elīna Garanča ceremonijas skatītājus sveica attālinātā video sveicienā, bet klātienē balvu saņēma maestro Raimonds Pauls, uzsverot: “Liels paldies! It sevišķi manai partnerei Elīnai Garančai - ar viņu kopā strādāt bija ne tik viegli, bet rezultāts bija labs. Bija prieks būt kopā ar tādu dziedātāju. Ceru, ka Elīna tagad dzird.

Es saku maigus vārdus, ko parasti nedaru. Paldies, Elīna!”


""Ja tevis nebūtu…" Mēs nevarētu tā vienkārši izdomāt Raimondu Paulu, jo neviens nespētu izdomāt tūkstoti melodiju. Vairākas teātrim un kino rakstītās, pie tam izcilos kolēģu jaunaranžējumos, veidoja Maestro 85. jubilejas koncerta otro daļu, kamēr pirmajā Elīna Garanča dziedāja speciāli viņai komponētās dziesmas ar Belševicas un Vācieša vārdiem. Brīnumains jūlija vakars, lielu mākslinieku neaizmirstama satikšanās, ko eleganti pavadīja Paulam uzticamie instrumentālisti un "Sinfonietta Rīga"," par notikumu sacīja "Kilograms kultūras" žūrijas pārstāve Gunda Vaivode.

"Kilograms kultūras" finālā uz balvu kategorijā "Mūzika" pretendēja arī 1991. gada barikāžu aizstāvju atceres 30. gadadienai veltītais koncertstāsts "Mana uguns, kuries" un Rīgas Doma kora skolas jauktā kora, aktiera Kaspara Znotiņa un diriģenta Jurģa Cābuļa koncerts "Amao Omi".