Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Kultūra

Jauno mākslinieku konkursā pasniegs 2000 eiro naudas balvu

© Publicitātes foto

Piektdien, 7.janvārī, plkst.16 notiks "BDO jauno mākslinieku balvas 2021" izstādes atklāšana un konkursa uzvarētājam tiks pasniegta 2000 eiro naudas balva, informēja Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) sabiedrisko attiecību vadītāja Laura Ozola.

Pasākums notiks LMA eksperimentālajā mākslas telpā "Pilot".

Izstādē būs apskatāmi septiņu konkursa "BDO jauno mākslinieku balvas 2021" finālistu darbi. Attiecīgi uz naudas balvu 2000 eiro apmērā pretendē Amanda Krūmiņa ar darbu "Koks. Atmiņas. Laikmetīgā marketrija. (Bērnības kadri) - Es uz kazas", Brenda Linda Jansone ar mākslas darbu "Stigma zem dermas", Kristīne Daukšte - "Aktuālais mīkstums pēc ķemmes bedrīšu kultūras", Liāna Mihailova - "Pakāpeniski mainīgie", Madara Kvēpa ar darbu "Vesels", Reinis Bērziņš, kura darba nosaukums ir "///(((!", un Uģis Albiņš ar darbu "Nevilcinieties uzdot jautājumus".

"BDO jauno mākslinieku balvu" rīko "BDO Latvia" sadarbībā ar LMA, Laikmetīgās mākslas centru "Kim?" un eksperimentālo mākslas telpu "Pilot". Balvas mērķis ir atbalstīt jaunos māksliniekus pēc maģistra studiju beigšanas kādā no vizuālās mākslas, audio-vizuālās mediju mākslas vai dizaina nozarēm, sniedzot atzinību un finansiālu novērtējumu.

Pēc atklāšanas izstāde turpmāk būs apskatāma no 8.janvāra līdz 28.februārim Rīgā, Riharda Vāgnera ielā 3. Interesenti izstādi var apmeklēt, uzrādot Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu. Telpās jālieto mutes un deguna aizsegs.

"BDO Latvia" ir vienīgais starptautiskā BDO tīkla oficiālais pārstāvis Latvijā. "BDO International" ir piektais lielākais revīzijas un finanšu pakalpojumu uzņēmumu tīkls pasaulē ar birojiem 167 valstīs un teritorijās.