Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Kultūra

Mūžībā devies izcils latviešu mākslinieks - sudraba meistars

© f64.lv, Dāvis Ūlands

Mūžībā devies izcilais mākslinieks Oļegs Auzers. Par skumjo vēsti sociālajos medijos paziņojusi viņa meita Ieva Auzere-Podniece.

"Šonakt apstājās sirds manam brīnišķīgajam tētim. Māksliniekam ar lielo burtu, skolotājam, filozofam, meistaram. Tu biji izcils! Man tevis ļoti trūks."

Oļegs Auzers dzimis Rīgā, 1950. gadā. Ar mākslu sācis nodarboties sešu gadu vecumā. Pimais lielais darbs, kas tapa pirmskolas vecumā, bija koka burinieks.

Kā vēstīts mākslinieka mājaslapā, viņš 20 gadu vecumā sāka apgūt juveliera amatu juvelieru rupnīcā. Pēc pāris gadu apmācībām un juveliera diploma saņemšanas viņš devās strādāt juvelierizstrādājumu darbnīcā.

Septiņdesmito gadu mijā Rīgas pionieru namā Oļegs Auzers izveidoja pirmo bērnu juvelieru pulciņu. Strādājot uzņēmumā „Daiļrade” par vecāko mākslinieku, izveidoja modelētaju grupu, kurā darbojoties varēja savienot mākslinieciskās idejas ar ražošanu. Astoņdesmitajos gados viņš vadīja juveliermākslas studiju „Rotkalis”. Tajā paša laikā dibinot vēl vienu mākslas studiju „Auda” zveijnieku kolhozā „9. maijs”.

1991.gadā tika nodibināta „Auzera juvelieru mākslas koledžu”, kurā tika realizētas mākslinieka koncepcijas mākslā.

Mākslinieka ieguldījums kultūrā nav tikai viņa mācekļi, bet arī dāvinājumi Melngalvju namam, Rīgas kuģniecības un vēstures muzejam un Šveices valsts muzejam Cīrihē.

Paralēli sudraba mākslas darbu radīšanai viņš aizrāvās ar austrumu medicīnu un filosofiju.