Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Kultūra

Grieta Grīnberga izcīna zelta medaļu Dienvidāfrikas Starptautiskajā baleta konkursā

© Publicitātes foto

Latvijas Nacionālā baleta māksliniece Grieta Grīnberga izcīnījusi zelta medaļu Dienvidāfrikas Starptautiskā baleta konkursa laikmetīgās dejas kategorijā pieaugušo grupā. Grieta Grīnberga konkursā piedalījās ar īpaši viņai veidotu Elzas Leimanes horeogrāfiju “Stīgas”, kas māksliniecei jau vasarā atnesusi pirmo vietu 5. Starptautiskajā Baltijas baleta konkursā.

“Esmu ļoti priecīga par iespēju piedalīties tik prestižā konkursā par spīti visiem apstākļiem. Fantastiski, ka rīkotāji ir gatavi turpināt konkursus. Tas dod pārliecību, ka nekādi apstākļi nestāsies pretī un mēs turpināsim dejot,” saka Grieta Grīnberga.

Grieta Grīnberga absolvējusi Rīgas Baleta skolu, no 2020. gada ir Latvijas Nacionālā baleta māksliniece. Līdz šim jaunā baletdejotāja jau guvusi spožus panākumus arī Grasas Starptautiskajā baleta konkursā Francijā, Stora Daldansen konkursā Zviedrijā, Spoleto Starptautiskajā baleta konkursā.

Dienvidāfrikas Starptautiskais baleta konkurss notiek kopš 2008. gada, un tajā godalgotas vietas guvuši Latvijas baletdejotāji Elza Leimane, Annija Kopštāle, Kārlis Cīrulis un Raimonds Martinovs. Konkurss šogad no līdz 23. oktobrim norisinājās hibrīdformā - vietējie dejotāji piedalījās klātienē, bet ārzemju baleta mākslinieki iesniedza video darbus.