Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Kultūra

Maligina atraitnes grāmata pirktāko topā

© Publicitātes foto

Nesen grāmatnīcu plauktos nonākusī Elīnas Maliginas grāmata “Panika”, ko autore parakstījusi ar pseidonīmu Helen Ora, iekļuvusi Latvijas pirktāko grāmatu topā.

Latvijā lielākā zāļu ražotāja “Olainfarm” īpašnieka, pāragri mūžībā aizgājušā Valērija Maligina atraitnes Elīnas Maliginas (pirms kāzām pazīstama kā aktrise Elīna Dzelme) grāmatu “Panika” izdevis apgāds “Zvaigzne ABC”, un tā savā ziņā papildinājums ir īsfilmai “Panic”, kas šogad bija iekļauta pasaules prestižākā animācijas filmu festivāla Anesī (Francija) konkursā, kā arī tika izrādīta Kannās. Latvijā filmu demonstrēs rudenī.

Helen Ora ir aktrises un mākslinieces Elīnas Maliginas pseidonīms. Izmantojot dažādus izteiksmes līdzekļus un tēlus, autore gan uz ekrāna, gan grāmatas lapās atklāj personisku stāstu par sadzīvošanu ar panikas lēkmēm un centieniem saprast, kas ir tās izraisītāji. Tā var palīdzēt izprast, kā jūtas cilvēks, kurš cieš no trauksmes, un cik fiziski un mentāli pieprasošas ir šādas lēkmes.

Autore uzsver: “Es sevi uzšķēržu ar neasu nazi un izsāpu, viegli pasmaidot. Kādēļ? Jo - lāsts vai laime - citādi neprotu.”

“Apgāda Zvaigzne ABC” vadītāja Vija Kilbloka: “Mani “Panika” uzrunā, saista domāšana par domāšanu, sakāpinātā griba saprast un tajā pašā laikā dzīvot ne-panikā. Helēna uzdod jautājumus, uz kādiem mēs katrs meklējam atbildes dzīves laikā. Fascinē neviltoti īsts panikas atainojums. Gan filma “Panic”, gan grāmata ar savam ilustrācijām un dzeju rada viengabalainu un spēcīgu mākslas tēlu. Jābūt lielam talantam, lai vājumu pārvērstu spēkā, un te tas ir!”