Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Kultūra

Valsts par pusmiljonu eiro iegādājas 325 mākslas darbus, dažus ļoti pikantus

"Sekss un kosmosa kuģi" © Ekrānšāviņš

Ministru Kabinets pērn atbalstīja 552 000 eiro piešķiršanu valsts budžeta programmas “Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem” Latvijas Nacionālajam mākslas muzejam ar mērķi “mazināt Covid-19 pandēmijas izraisīto seku ietekmi uz kultūras nozari, atbalstīt krīzes skartos šobrīd aktīvi strādājošos māksliniekus un vienlaikus kvalitatīvi papildināt muzeja krājumu ar vismaz 110 mākslinieciski augstvērtīgiem pēdējo 30 gadu laikā Latvijas mākslinieku radītiem mūsdienu vizuālās mākslas darbiem.

Rezultātā par vairāk nekā pusmiljonu eiro tika iegādāti kopumā 325 ļoti dažādas formas un žanru mākslas darbi. Portālam pietiek.com ir izdevies iegūt visu šo darbu aprakstus, fotogrāfijas un ekrānšāviņus, kā arī māksliniekiem samaksātās summas.

Latvijas Nacionālajam mākslas muzeja īpašumā ir nonākuši Maijas Tabakas, Līgas Purmales, Kristiānas Dimiteres, Andreja Granta, Artura Bērziņa, Ingas Brūveres, Ievas Epneres un Krispapa Epnera, Ievas Iltneres, Gvido Kajona, Valta Kleina, Maijas Kurtiševas, Ingas Melderes un citu mākslinieku darbi.

"Bez nosaukuma (baznīca)" / Ekrānšāviņš

Visdārgakais pirkums ir Jāņa Avotiņa darbs “Bez nosaukuma (baznīca)”, par to valsts samaksājusi 19 000 eiro. Līgas Purmales darbs "Atskats/Flashback *" novērtēts ar 8000 eiro, Maijas Tabakas darbs "Muzejā. Studija" - ar 7000 eiro.

Strap darbiem ir vairāki visai pikanti, piemēram, Miķeļa Fišera darbs “Sekss un kosmosa kuģi”, Kristiānas Dimiteres "Ziema".

"Sekss un kosmosa kuģi" / Ekrānšāviņš